GERARD este rezistent la condiţiile meteo extreme. Sună suficient de bine?

Sistemul de acoperiş GERARD este proiectat să reziste aproape oricărei modificări climatice care se poate abate asupra casei tale.

Rezistenţă la condiţii meteorologice extreme (Beneficii indiferent de condiţiile meteorologice)

Îţi doreşti un acoperiş care să reziste la vânt puternic?

 

Știai că forța vântului este cauza principală a deteriorării acoperișului?

Dacă vântul puternic îți deteriorează acoperișul, acesta va fi expus infiltrațiilor. Și atunci, totul este pierdut. Numeroase acoperișuri cad victimă acestui fapt, din cauză că tehnologia lor veche de instalare nu poate rezista presiunii vântului (a se vedea ilustrația).

Acesta este motivul pentru care GERARD a dezvoltat o tehnologie de instalare rezistentă la vânt extrem de puternic. Țiglele ușoare de oțel marca GERARD sunt fixate pe structura acoperișului cu multiple elemente de prindere, predominant la 90° față de forța de ridicare a vântului, ceea ce le face foarte sigure în condiții de vânt puternic. Un număr semnificativ de țigle de argilă sau beton nu sunt fixate direct pe cadrul acoperișului. Deoarece țiglele de oțel ale sistemului de acoperiș GERARD sunt fixate în plan orizontal, fiecare cu 8 elemente de fixare separate, acoperișurile GERARD sunt mai sigure în condiții de vânt puternic decât alternativa cu fixare verticală.

Sistemul unic de fixare orizontală GERARD
Sistemul unic de fixare orizontală GERARD

Țiglele GERARD instalate cu ajutorul a 4 cuie, distanțate la fiecare al doilea modul de țiglă (panou) și unul lateral, au fost testate pentru a rezista la presiuni ale vântului de -3,8 kPa. Calculul pentru o viteză de bază de v = 25m/s (90 km/h) oferă rezultate care indică cele mai critice zone ale unui sistem de acoperiș, unde aspirația este egală cu -1.004 kPa. Dispunerea pentru fixarea țiglelor cu 4 cuie, așa cum se arată în instrucțiuni, este adecvată.

Dacă se efectuează calcule pentru forțe mari ale vântului, GERARD dispune de o soluție care a fost testată până la -10.3 kPa pentru zonele supuse furtunilor ciclonice cu viteze regionale ale vântului de până la 70 m/s (252 km/h).

Am auzit relatări din întreaga lume, în care acoperișurile GERARD au protejat casele împotriva vânturilor foarte puternice, și chiar a uraganelor.

Nu mai trebuie să îți faci griji din cauza vântului puternic.

Alege GERARD!

Rezistenţă la condiţii meteorologice extreme (Beneficii indiferent de condiţiile meteorologice)

Furtuni puternice cu grindină uriaşă şi zăpadă? Protecţia gerard este activă!

Țiglele sistemului de acoperiș GERARD rezistă la grindină de până la 30 mm.

Schimbările climatice extreme pot aduce furtuni cu grindină care afectează acoperișul. Înlătură-ți orice grijă cu acoperișul GERARD! Sistemul nostru de acoperiș este rezistent la pagubele produse de grindină de până la 30 mm. Nici măcar pietrele masive de 90 mm nu pot perfora acoperișul GERARD, astfel că siguranța acoperișurilor rămâne intactă în fața condițiilor meteo nefavorabile.

 

În plus, un material potențial salvator este încorporat în fiecare profil GERARD, printr-un strat de piatră. Textura sa dură nu va permite zăpezii să alunece, ci o va ține pe loc până când aceasta se topește în mod natural și fără a reprezenta un pericol. GERARD face față greutății zăpezii, iar stratul de protecție nu este afectat de expunerea la gheață și îngheț!

 

Iarnă, gheață și zăpadă? Acoperișul GERARD te scapă de griji!

Iar acoperișul chiar arată mai bine, fără acele opritoare de zăpadă inestetice!

 

Întreabă montatorii noștri profesioniști dacă au fost nevoiți să repare vreodată un acoperiș GERARD afectat de grindină.

Rezistenţă la condiţii meteorologice extreme (Beneficii indiferent de condiţiile meteorologice)

Incendiu? Protecţia gerard este activă!

În cazul unui incendiu, protecția casei este sporită cu GERARD.

O locuință cuprinsă de flăcări se poate prăbuși sub un acoperiș greu, dar acest lucru este mai puțin probabil cu acoperișul metalic presat, cu greutate redusă, de la GERARD! Sistemul de acoperiș GERARD este rezistent la incendiu, deoarece substratul de oțel neinflamabil și stratul de acoperire împiedică chiar și răspândirea flăcărilor. Cu fiecare țiglă care este bine fixată în 8 puncte, există o probabilitate mai mică ca acoperișul să se prăbușească și să permită scânteilor să pătrundă în locuință. Drept urmare, acoperișurile GERARD au trecut cu brio chiar și cele mai solicitante teste internaționale în materie de incendiu.

Rezistenţă la condiţii meteorologice extreme (Beneficii indiferent de condiţiile meteorologice)

Cutremure? Protecţia gerard este activă!

Fiind de 7 ori mai ușoare decât țiglele din beton sau ceramică, țiglele rezistente la condiții meteorologice extreme pot să facă față chiar și unor cutremure mici. Există situații documentate în care în timpul unui cutremur, case care aveau acoperișuri grele s-au prăbușit, pe când casele de pe aceeași stradă acoperite cu GERARD au rămas intacte sau au suferit pagube minore. Pereții slăbiți pot susține un acoperiș cu greutate redusă, iar țiglele cu sistem de prindere constituie un acoperiș puternic.