Se apropie Crăciunul. Dacă simți nevoia să aduci puțină bucurie și bună dispoziție în viața ta, îți prezentăm 10 activități care te vor ajuta să intri în spiritul Crăciunului!
Se apropie Crăciunul. Dacă simți nevoia să aduci puțină bucurie și bună dispoziție în viața ta, îți prezentăm 10 activități care te vor ajuta să intri în spiritul Crăciunului!
Îl simți? Crăciunul e aproape! Cât de mult îmi place Crăciunul! Iată o versiune îmbunătățită a listei cu activități pe care le poți face pentru a te umple de bucurie și seninătate și pentru a reflecta asupra adevăratului sens al Crăciunului în acest an special.
Uneori ne suprasolicităm cu toate pregătirile și cu toată agitația din preajma Crăciunului, încât ne pierdem orice urmă de entuziasm. Pregătirile din perioada Crăciunului pot fi stresante, într-adevăr.
Iată 10 feluri în care îți poți recăpăta veselia, păstrând în suflet bucuria Crăciunului. Chiar dacă te numeri printre cei mai entuziasmați iubitori ai Crăciunului, ideile de mai jos te vor ajuta să sărbătorești și să te bucuri la maxim de această perioadă specială.
Următoarele sugestii îți vor activa spiritul de colindător într-o clipită!
Ascultă melodiile tale preferate de Crăciun atunci când faci curățenie, când decorezi o cameră sau când împodobești bradul. Ascultă piesele lui Michael Buble sau cântece clasice de Crăciun atunci când gătești sau lucrezi și ai nevoie de un boost de concentrare. Muzica de Crăciun este liniștitoare
o adevărată încântare pentru urechi, iar cei mai mulți dintre noi o ascultăm doar în această perioadă a anului. Fă-ți un playlist de Crăciun și ascultă cât mai multe piese! Îți va îmbunătăți starea de spirit!
Ce plăcere! Aromele creează și declanșează amintiri vii. Umpleți-ți casa cu parfum de mentă, scorțișoară și cuișoare, brad, vanilie și alte miresme delicioase de Crăciun.
Printre variante se numără uleiurile esențiale și conurile de pin parfumate,
pe care le poți crea chiar tu, după bunul plac, pentru a infuza spiritul Crăciunului în atmosfera din casa ta. Sunt foarte simplu de realizat și le poți păstra și reîmprospăta de la an la an.
Renunță la ele pur și simplu! Este un îndemn ferm și plin de dragoste.
Știu că programul de sărbători este unul aglomerat
și ai tendința să tot adaugi lucruri pe listă, petreceri la care să participi, responsabilități și multe altele, însă lasă-le deoparte.
Crăciunul este despre starea sufletească, nu despre lucrurile materiale din univers.
Dacă ne suprasolicităm, rezervoarele noastre spirituale și emoționale se golesc, iar trupurile ne sunt epuizate, cu lipici pe degete, sclipici în păr și cearcăne sub ochi.
Eu am analizat cu atenție tot ceea ce făceam cu câțiva ani în urmă și am redus lista.
Chiar era nevoie să coacem 15 feluri de fursecuri de Crăciun? NU! Așadar, dacă decidem să le facem, ne rezumăm doar la câteva, și anume la cele care ne fac plăcere. Lucrul acesta ne eliberează de o mare povară.
Chiar avem nevoie de trei brazi de Crăciun? Casa nu-i cât un palat!
Doar unul împodobit cu grijă și cu bucurie este de ajuns! Ar trebui să faci doar ceea ce e important pentru tine și cei apropiați. Nivelul de fericire va crește, iar familia va aprecia timpul în plus petrecut cu tine.
Crăciunul nu trebuie să fie o sărbătoare pompoasă. Charlie Brown avea dreptate!
Un lucru extrem de important!
Este povestea unei bunici care locuia cu soacra ei, strămătușa ei locuia la câteva case, iar vecinii îi erau ca o familie. Lucrau cu toții împreună! „Unde-s mulți, puterea crește”. Vechea zicală e plină de înțelepciune.
Avem multe de învățat de la bunicile noastre despre felul în care putem lucra împreună.
De Crăciun, fiecare ar trebui să facă sarcinile care îi plac cel mai mult: dacă îți place să faci fursecuri, roagă pe cineva să faceți schimb. Dacă ești un spiriduș căruia îi place să decoreze, dar curățenia/organizarea pur și simplu nu este pentru tine, fă schimb.
Nu e nicio rușine să cerem ajutor. Anul acesta, până și prietenii ne dau o mână de ajutor la strânsul decorațiunilor de Crăciun. Vei simți cum o greutate cât un brad de Crăciun uriaș s-a ridicat de pe umerii tăi.
De obicei, trecem direct la programul blogului lunii ianuarie imediat după ziua de Crăciun și nu avem timp să strângem decorațiunile, decât poate între orele 1:00 AM și 3:00 AM, imediat după Anul Nou. Însă intervalul acela este dedicat somnului! Prietenii se pot dovedi a fi un real ajutor.
Împarte sarcinile! Nu trebuie să faci toate treburile de Crăciun pe cont propriu. Dacă locuiești cu cineva, puteți împărți treburile și să vă bucurați și relaxați împreună la final.
Chiar dacă ai ales să fii gazda prânzului de Crăciun de anul acesta, rudele și copiii îți pot da o mână de ajutor. Împarte din responsabilități - chiar și spălatul vaselor. Nimic nu se compară cu bucuria de a lucra împreună.
Ocupă-te de lucrurile care îți plac bucură-te pe deplin de Crăciun! Nu ezita să ceri ajutor!
Împodobirea casei de Crăciun poate fi descurajatoare,
așadar ia lucrurile pas cu pas și alocă-ți câte 20 de minute pentru a decora o părticică din casa ta sau pentru a crea chiar tu propriile decorațiuni.
Întrucât este o durată scurtă, poți lua o pauză de 20 de minute de la viața ta aglomerată pentru a înfrumuseța un colțișor din căminul tău. Activitatea în sine îți va relaxa mintea și te va introduce cu totul în spiritul Crăciunului.
Există pe blog o sumedenie de aranjamente de Crăciun ușor de realizat, care necesită mai puțin de 20 de minute, cu o mulțime de idei de decorațiuni frumoase de ultim moment. Sigur vei găsi o mulțime de idei frumoase pentru a realiza chiar tu decorațiunile de Crăciun.
Dacă nu simți încă spiritul Crăciunului, fă un pas înapoi. E în regulă să iei o pauză.
Sincer, diferența dintre felul în care sărbătorim noi Crăciunul și primul Crăciun, cel adevărat, este ca de la cer la pământ. Dacă vrei să înțelegeți adevărata semnificație a Crăciunului, citește despre el în Biblie... Luca 2:1-20.
Gândește-te la adevăratul Crăciun, cum ar fi dacă am da la o parte toată beteala, dacă am scoate spiridușii din scena Crăciunului, și dacă am readuce aspectul, miresmele și emoțiile pure.
Crăciunul nu înseamnă deloc decorațiuni și beteală, ci ne amintește de felul în care Dumnezeu a venit la noi, cu planul mântuirii. Iată un lucru pe care chiar merită să îl celebrăm.
Indiferent că ești un entuziast al Crăciunului sau un Grinch morocănos, fă-ți timp pentru a citi adevărata poveste a Crăciunului. E o adevărată desfătare pentru suflet.
Spiritul Crăciunului există și trebuie să îl prețuim!
Ia o pauză și bucură-te de câteva cărți de Crăciun. Lucrurile simple sunt, adesea, cele mai impresionante.
Nasul roșu al renului ne va face să chicotim... de fiecare dată!
Adună-ți familia laolaltă, faceți popcorn, luați ronțăieli și uitați-vă împreună la un film de Crăciun.
Seara de vineri a devenit deja o tradiție pentru multe familii: este seara de film! Este o tradiție longevivă, care a fost transmisă din generație în generație.
Nimic nu e mai relaxant decât o plimbare prin oraș.
Îmi amintesc și acum, cu o zi înainte de Crăciun făceam turul cartierului sau al orașului și ne notam mental casele pe care ne-am dori să le vizităm în „turul luminițelor de Crăciun”. Cele frumoase, cele mai puțin frumoase și... cele cu adevărat deosebite! Știm că iubești lucrurile de Crăciun simple și pe cele extravagante la fel de mult.
Luminițele de Crăciun au magia lor. Pornește muzica de Crăciun și să ia un termos cu ciocolată caldă și poate și câteva fursecuri.
Transformă turul într-un eveniment de familie!
Nu uitați să faci mișcare în perioada sărbătorilor. Când suntem ocupați, avem tendința de a renunța la programul de exerciții fizice, însă mișcarea ne susține psihicul și ne ajută să ne simțim mai bine!
Petrece timp în aer liber. Ieși afară, chiar dacă e frig!
La final, iată câteva alte lucruri pe care le poți face pentru a-ți recăpăta veselia!
Sursa articolului:
www.stonegableblog.com