13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

Ești în căutarea unor ascunzători, unde să-ți poți pune lucrurile de valoare în siguranță? Ascunde banii, bijuteriile și documentele în locurile în care hoții nu se vor gândi să le caute.

Pașapoartele, bijuteriile, banii și alte valori sunt păstrate de obicei acasă, poate într-un sertar al unei noptiere sau într-un mic seif. Chiar dacă articolele pot fi protejate într-un seif încuiat, acesta este ușor de găsit și deseori seifurile cu parolă sau cu cheie sunt ușor de deschis. Știind acest lucru, hoții ar putea lua cu ei întregul seif, gândindu-se că își vor face mai târziu griji pentru modul în care îl vor deschide. Pentru a spori siguranța lucrurilor tale de valoare, le poți ascunde într-unul dintre aceste 13 locuri secrete de depozitare de prin casă.

 

1.) Un seif în valiză

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

E o idee bună să-ți păstrezi obiectele și documentele importante în siguranță într-un seif rezistent la apă și la foc, dar seifurile mici pentru acasă pot deveni o țintă pentru hoții pricepuți. Deseori, acestea sunt suficient de ușoare pentru a fi pur și simplu luate. Pentru a-ți proteja lucrurile de valoare de hoți, fără a sacrifica rezistența la foc oferită de un seif, le poți depozita în seif, iar seiful îl poți pune într-o valiză goală, departe de ochii curioși.

 

2.) Dulapurile de bucătărie

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

În cazul anumitor valori, cum ar fi un testament pe hârtie sau ceva bani pentru zile negre, pot să treacă săptămâni, luni sau chiar și ani întregi fără să ai nevoie de ele; gândește-te, așadar, la un loc inaccesibil pentru a depozita aceste lucruri importante. Un astfel de loc se află pe dulapurile de bucătărie. În unele case, există un spațiu de 1 cm între tavan și partea superioară a dulapurilor, și e nevoie de o scară pentru a ajunge la acesta.

Puneți obiectele de valoare într-un dosar-plic, fixează-l apoi cu niște agrafe mari de hârtie, ca să nu alunece în interior, sau prinde dosarul cu o sfoară, pentru a-l putea recupera cu ușurință atunci când dorești. În final, pune dosarul pe dulap.

 

3.) Sertare

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Dacă alegi să-ți ascunzi lucrurile de valoare într-un sertar, hoții le vor găsi cu siguranță. Profită, în schimb, de spațiul din spatele unui sertar pentru a fixa de spatele sertarului, folosind bandă adezivă, un plic cu documente importante, cu bani sau cu alte valori.

În cazul în care sertarul iese prea ușor, amenințând să expună plicul ascuns, lipește plicul de partea de jos a unui bufet, a unei măsuțe de toaletă sau a unei noptiere, în așa fel încât, chiar dacă sertarele sunt scoase complet, plicul să stea bine fixat de mobilier și să rămână nevăzut.

 

4.) Decorațiuni de perete

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Ramele fotografiilor, tablourile, oglinzile și alte lucruri cu care sunt decorați pereții unei case oferă o altă oportunitate de a ascunde valorile. Cu puțină bandă adezivă și un plic, orice lucru agățat de perete poate fi folosit pentru a depozita în secret valori importante.

Deși aproape orice element cu ramă de pe un perete poate fi util pentru a ascunde anumite articole, o ramă adâncă de lemn oferă un subterfugiu puțin mai avansat. Decupează cu grijă spatele tabloului și introdu banii sau articolele de preț în spațiul îngust dintre tablou și întăritură. Dacă articolele sunt suficient de subțiri, pot să încapă chiar și între poză și întăritură. Eventualii hoți ar trebui să aleagă poza potrivită și să îndepărteze sticla din ramă pentru a găsi banii sau alte valori ascunse.

 

5.) Cărți și conserve false

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Crearea unor locuri de depozitare secrete folosind articole casnice obișnuite reprezintă o strategie care funcționează de generații întregi. Dacă ai câteva rafturi pentru cărți acasă, decupează interiorul unei cărți pentru a realiza un mic compartiment de depozitare în interiorul paginilor, în așa fel încât să pară absolut obișnuită, până când este scoasă din raft și deschisă. (Cei care nu sunt foarte îndemânatici pentru a realiza această ascunzătoare secretă pot cumpăra seifuri tip carte online.)

Un alt loc de depozitare care poate fi realizat ușor constă într-o conservă curată, goală. Folosind un deschizător bun de conserve, desfă partea superioară a cutiei, în așa fel încât, după deschidere, aceasta să se potrivească la loc. Umple cutia cu valori și pune capacul la loc, și așeaz-o la loc printre celelalte conserve de alimente din cămară sau din dulap. De asemenea, poți cumpăra seifuri tip conservă, decorate cu etichete realiste cu porumb, sfeclă, roșii și multe altele.

 

6.) Îmbrăcăminte în afara sezonului

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Când cineva pătrunde într-o casă prin efracție, căutând valori, este puțin probabil să caute prin paltoane, pulovere și alte haine așezate în dulap. Poți ține un plic cu valori în buzunarul unei geci mai vechi. La schimbarea anotimpurilor, le poți schimba locul, depozitând articolele în hainele de iarnă în lunile de vară și în hainele de vară în lunile de iarnă. E și mai bine dacă ai haine cu buzunare ascunse, întrucât oferă un plus de siguranță.

 

7.) Congelator

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Pizza congelată, mâncarea rămasă și dulciurile congelate ne aglomerează congelatoarele. În mod normal, un alt recipient aflat în congelator nu ar atrage atenția eventualilor hoți, lucru care face ca acesta să fie un loc excelent în care poți depozita banii și alte valori. Trebuie doar să te asiguri că recipientul și conținutul său rezistă la îngheț, ca să nu cumva să se deterioreze.

 

8.) Minge de tenis sau de fotbal

În mod asemănător decupării unei cărți sau utilizării unei conserve goale, o minge de tenis sau de fotbal poate fi modificată pentru a crea un loc secret de depozitare. Mingile de tenis își pot păstra forma după ce sunt tăiate, în așa fel încât să nu pară că e ceva neobișnuit dacă realizezi o crestătură în minge. Deschizătura trebuie să fie suficient de largă pentru a introduce niște bani rulați sau mici valori, de exemplu cercei sau un inel.

Pentru articolele mai mari, folosește o minge de fotbal. Taie pe o cusătură a mingii pentru a crea o deschizătură suficient de mare încât să îți poți strecura valorile. Dacă tăi de-a lungul cusăturii, deschizătura este ascunsă, în așa fel încât un necunoscător nu va observa că e ceva în neregulă cu mingea.

 

9.) Tavan fals

Un tavan fals este deseori întâlnit în pivnițele amenajate, în spălătorii sau în camerele tehnice și, de asemenea, poate să constituie un loc de depozitare ascuns pentru articolele importante ușoare. Tavanul fals constă în panouri care sunt susținute de cadre metalice înguste. Nu trebuie decât să ridici un panou pentru a accesa un spațiu gol deasupra tavanului fals, unde poate fi ascuns un pachet ușor, precum un plic, o pungă, sau chiar o cutie mică.

În acest loc nu se pot depozita articole grele, pentru că acestea pot rupe panoul tavanului fals și pot cădea. De asemenea, reține panoul care ascunde articolele, astfel încât să le poți recupera cu ușurință ulterior.

 

10.) Gură de aerisire falsă

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Să-ți ascunzi valorile într-o gură reală de aerisire nu e o idee bună, întrucât poți bloca fluxul de aer, reducând eficiența sistemului de încălzire și de răcire. În schimb, poți amplasa o gură de aerisire falsă deasupra unei deschizături din perete pentru a-ți depozita valorile. Nu toți hoții au timp să verifice toate gurile de aerisire din casă.

 

11.) Ceas de perete sau de masă

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Ceasurile sunt o opțiune excelentă pentru stocarea articolelor valoroase de mici dimensiuni. Majoritatea ceasurilor de masă sau de perete au cavități în partea din spate sau în soclu, unde poți depozita în siguranță câteva articole. În cazul în care ceasul tău nu are una, lipește pur și simplu articolele de spatele ceasului și agață-l înapoi pe perete. Dacă ceasul nu este unul de valoare, lucrurile tale vor fi în siguranță în cazul unei intrări prin efracție.

 

12.) Perne

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Pernele sau canapele pot fi o altă alternativă pentru a-ți depozita valorile. Introdu articolele plate în husa cu fermoar a pernei sau, dacă pernele tale nu au fermoare, pur și simplu realiză o tăietură în partea din spate. Coase un fermoar pe pernă, scoate o parte din umplutură, introduce valorile și închide fermoarul. (Indicat ar fi să alegi o pernă care nu este utilizată prea des, pentru a fi ferită de mâinile musafirilor.)

 

13.) Un aspirator vechi

13 locuri secrete de depozitare pe care le ai deja în casă

 

Dacă te-ai hotărât să-ți schimbi aspiratorul, folosește-l pe cel vechi pentru a-ți depozita valorile. După ce cureți bine interiorul rezervorului, ascunde valorile în interior. Păstrează vechiul aspirator în pivniță sau în debara, alături de alte produse de curățenie, astfel încât să nu atragă atenția curioșilor.

 

Sursa articolului:
www.bobvila.com