15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Garajul este un loc potrivit pentru păstrarea multor lucruri, însă nu și pentru obiectele de uz casnic.

Atunci când spațiul din casa dumneavoastră este limitat și aveți nevoie de un loc unde să depozitați echipamentul sportiv sau obiectele de uz casnic folosite rar, care este primul loc care vă vine în minte? Garajul, bineînțeles! Un moment. Multe obiecte valoroase pot fi deteriorate dacă sunt depozitate în garaj, în timp ce alte obiecte pot reprezenta un risc pentru locuința sau familia dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla ce obiecte nu trebuie să păstrați niciodată în garaj.

 

1.) Lemne de foc

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

În nopțile friguroase de iarnă, focul acela minunat are nevoie de combustibil. Deși este tentant să stivuiți lemnele de foc în garaj pentru a ajunge la ele rapid, rezistați impulsului: Împreună cu lemnul vin și dăunătorii, care se pot infiltra în garaj și, în cele din urmă, pot migra în interiorul casei. Cea mai bună opțiune? Stivuiți lemnele de foc pe un raft înălțat, departe de casă și acoperiți-le cu o prelată pentru a le menține uscate.

 

2.) Alimente conservate

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Dacă nu mai aveți loc în dulapurile din bucătărie sau în cămară, nu vă asumați riscuri depozitând conservele în plus în garaj. USDA recomandă depozitarea conservelor în locuri răcoroase și uscate, iar majoritatea garajelor nu îndeplinesc aceste condiții. Umiditatea poate cauza oxidarea conservelor, iar conservele care sunt depozitate într-un garaj la o temperatură mai mare de 85 de grade Fahrenheit riscă să se altereze. Dacă ați rămas fără spațiu pentru alimentele neperisabile, ar putea fi un moment bun pentru a vă reorganiza rafturile din bucătărie.

 

3.) Propan

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Nu este deloc recomandată păstrarea într-un spațiu închis. Dacă aveți un rezervor de propan suplimentar pentru aragazul de camping sau grătarul dumneavoastră, păstrați-l întotdeauna în aer liber. Rezervoarele de propan nu trebuie depozitate în spații închise. Dacă supapa are scurgeri, gazul propan se poate infiltra în garaj, creând atât riscul de asfixiere, cât și pericol de incendiu. Dacă garajul este plin cu propan, o simplă scânteie sau o lampă de veghe poate aprinde gazul și poate cauza un incendiu.

 

4.) Frigiderul de rezervă

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Dacă vă place să economisiți energie - și cine nu dorește asta? - nu păstrați un frigider de rezervă în garaj. Frigiderele funcționează cel mai bine la temperaturi cuprinse între 65 și 78 de grade Fahrenheit. În timpul verii, un garaj care nu este controlat din punct de vedere climatic poate atinge temperaturi mai mari de 100 de grade, ceea ce forțează frigiderul să lucreze mai mult pentru a menține temperatura și, în acest proces, să determine creșterea facturilor la utilități. Frigiderul nu este mai eficient nici iarna, deoarece nici măcar ușile sale izolate nu pot împiedica înghețarea alimentelor perisabile.

 

5.) Mobilier din lemn

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Dacă doriți să transmiteți copiilor sau nepoților dvs. mobila veche din lemn, mai bine le-o oferiți acum, în loc să o depozitați în garaj. Fluctuațiile de temperatură și umiditate fac ravagii asupra lemnului și determină umflarea și contractarea alternantă a fibrelor. Acest lucru poate cauza deteriorări sub forma delaminării furnirului și deformarea lemnului. După doar câteva luni în garaj, unele obiecte din lemn pot deveni complet inutilizabile.

 

6.) Electronice

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Dacă nu mai doriți vechea consolă de jocuri, imprimanta sau PC-ul, dar obiectele încă sunt utilizabile, luați în calcul posibilitatea de a le oferi unui copil din cartier sau de a le dona, în loc să le depozitați în garaj. Nivelurile ridicate de umiditate din garaj ruinează aparatele electronice, crescând riscul de deteriorare a circuitelor imprimate interne ale unui dispozitiv. Chiar dacă umiditatea nu distruge vechile aparate electronice, acestea ar putea cădea pradă insectelor mici, care pot pătrunde în interior și pot deteriora componentele. Țineți aceste gadgeturi în casă sau scăpați de ele cât mai repede posibil.

 

7.) Lenjerie de pat și îmbrăcăminte

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Căldura, umiditatea și insectele sunt dușmanii naturali ai țesăturilor. Această triplă amenințare, mult prea frecventă în garaje, expune hainele și lenjeria de pat riscului de mucegai și alte daune. Fie că este vorba de o cutie de haine pentru copii, hainele de vara trecută sau vechea rochie de mireasă, dacă doriți să le protejați, nu le puneți în garaj. Acest lucru este valabil și pentru salteaua de rezervă. Chiar dacă este bine învelită, insectele mici și fumul de eșapament o pot afecta.

 

8.) Fotografii prețioase

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Cel mai bun mod de a vă asigura că fotografiile dvs. prețioase vor fi în siguranță pentru generațiile viitoare este să le depozitați într-un loc răcoros, uscat și întunecat, cum ar fi sub pat sau pe un raft dintr-un dulap interior. Păstrarea fotografiilor în garaj înseamnă distrugerea acestora, vă puteți alege cu o mulțime de fotografii decolorate și lipite între ele. Amintirile sunt prețioase - nu le depozitați lângă mașină și echipamentul sportiv.

 

9.) Produse din hârtie

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Nimic nu atrage mai sigur șoarecii și insectele (cum ar fi termitele și peștii de argint) decât produsele din hârtie. Fie că este vorba despre documentele fiscale importante, de colecția de benzi desenate sau de setul de enciclopedii pe care l-ați moștenit de la mătușa, dacă doriți să le păstrați, nu le lăsați în garaj. În cazul în care cărțile și documentele dvs. scapă de devoratorii de hârtie, fluctuațiile de temperatură din garaj pot face ca acestea să se onduleze și să crape.

 

10.) Vopsea

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Atunci când este depozitată în mod necorespunzător (de exemplu, într-un garaj neîncălzit), vopseaua se poate separa sau gelifia. Chiar și cutiile nedeschise riscă să se altereze la temperaturi extreme. Dacă vremea este rezonabilă și tocmai zugrăviți casa, este în regulă să țineți o cutie de vopsea pe jumătate plină în garaj peste noapte. Dacă, totuși, nu intenționați să vopsiți din nou mai multe luni, închideți bine capacul și depozitați cutia într-o pivniță sau într-un dulap până când aveți nevoie de ea din nou.

 

11.) Benzină

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Deși puteți depozita benzină în garaj, dacă nu faceți acest lucru în mod corespunzător, vă puneți în pericol atât pe dumneavoastră, cât și locuința. Numeroase coduri anti-incendiu ale comunităților restricționează depozitarea benzinei la cantități mai mici de 25 de galoane. Folosiți exclusiv recipiente aprobate pentru depozitarea benzinei și așezați-le pe o bucată de placaj, nu direct pe podeaua de beton, pentru a le proteja de frigul extrem și de riscul de condens. Asigurați-vă că recipientele sunt ferite de lumina directă a soarelui și nu sunt la îndemâna copiilor.

 

12.) Alcool

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Nu depozitați bere, vin și alte băuturi alcoolice în garaj. Chiar și sticlele sigilate pot fi afectate de căldura intensă din timpul verii într-un garaj neizolat, iar vinul, în special, nu se comportă bine în cazul variațiilor radicale de temperatură. Pentru a păstra gustul proaspăt, țineți vinul, precum și alte băuturi la temperaturi stabile, în interior.

 

13.) Hrană pentru animale de companie și alimente de bază

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Atunci când trebuie să depozitați pungi de făină, pungi voluminoase de orez și cutii de cereale de dimensiuni mari, puteți rămâne fără spațiu în cămară destul de repede. Și unde mai puneți sacul acela mare de mâncare pentru câini?! Căutați un alt spațiu de depozitare decât garajul. Alimentele, fie că sunt destinate oamenilor sau animalelor de companie, atrag rozătoare și insecte, iar variațiile extreme de temperatură din garaj pot cauza deteriorarea alimentelor.

 

14.) Amintiri dragi

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Jucăriile de pluș adorate, CD-urile cu fotografii de familie, discurile de vinil și alte obiecte cu valoare sentimentală (sau chiar reală) nu trebuie ținute în garaj. Șoarecii, umezeala, căldura, frigul și insectele pot afecta amintirile dumneavoastră atât de atent îngrijite. Depozitați aceste amintiri în interior, într-un dulap, în pod sau în pivniță, de preferință la distanță de podea și în cutii de plastic cu capace bine închise.

 

15.) Cârpe cu urme de produse uleioase

 

15 lucruri pe care să nu le ţineţi niciodată în garaj

 

Când terminați un proiect care implică produse pe bază de ulei, cum ar fi un colorant sau un sigilant, nu aruncați niciodată cârpele folosite într-un colț al garajului - nici în altă parte, de fapt. Cârpele îmbibate cu ulei sunt foarte inflamabile, iar o singură scânteie poate declanșa un incendiu.

Chiar și în lipsa unei scântei, este posibil ca o grămadă de cârpe uleioase să se autoaprindă. Uscați cârpele întinzându-le individual pe o suprafață necombustibilă. După ce s-au uscat, puneți-le într-o cutie de vopsea metalică goală, umpleți-o cu apă, puneți capacul, apoi duceți-o la punctul de eliminare a deșeurilor periculoase.

 

 


Sursa articolului:
www.bobvila.com