2 tipuri populare de acoperiş care s-ar putea să te surprindă neplăcut

1. Acoperișurile din argilă și beton

Știai că acoperișurile din argilă și beton pot avea un cost final mai mare și pot necesita întreținere mai des decât un acoperiș GERARD?

  • Aceste soluții de acoperiș sunt foarte grele. Pot fi de până la 7 (!) ori mai grele decât cele GERARD. Asta înseamnă că vei cheltui mai puțin pe țigle, dar ranforsarea acoperișului va crește cheltuielile.
  • Pe termen lung, lucrările de întreținere sunt mai frecvente în cazul țiglelor tradiționale. Vânturile puternice pot ridica țiglele, deci le pot slăbi și astfel poate crește riscul să fie luate de vânt sau să cadă pe trotuar. Și apoi va trebui să pui altele noi.
  • La temperaturi de îngheț, pot apărea crăpături. Asta înseamnă că nu vor putea să prevină scurgerile de apă și va trebui să le schimbi.
  • Pot fi sparte de grindină, un fenomen din ce în ce mai des întâlnit pe fondul schimbărilor climatice. Mai multe acoperișuri de pe casele din Črnomelj (Slovenia) au fost distruse pe 8 Iunie 2018 de o grindină, unde bucățile de gheață erau mari cât merele (diametre de până la 10 centimetri). Acoperișurile GERARD, pe de altă parte, nu au fost perforate.
2 tipuri populare de acoperiş care s-ar putea să te surprindă neplăcut

 

  • Culoarea acoperisului își poate pierde din intensitate cu timpul dacă este aplicată doar pe suprafața țiglei.

 

2. Acoperișurile metalice vopsite

Știai că acoperișurile metalice vopsite sunt mult mai zgomotoase decât acoperișurile GERARD acoperite cu piatră naturală?

  • Izolarea fonică deficitară este consecința metodelor de vopsire și de instalare. Așa cum demonstrează schema de mai jos, GERARD este aproape la fel de silențios ca un acoperiș din beton. Asta mulțumită texturii de piatră naturală și a modului special de fixare.
2 tipuri populare de acoperiş care s-ar putea să te surprindă neplăcut

 

  • Există riscul scurgerilor de apă cauzat de modul de instalare folosit pentru acoperișurile metalice vopsite, care nu se întrepătrund ca la GERARD. Asta se poate întâmpla și din cauză că dimensiunile panourilor de tablă pot varia prin dilatare și contractatre în funcție de temperatură.

 

CONCLUZII:

✓ GERARD este mai rezistent și mai ușor decât un acoperiș tradițional din argilă sau beton.

✓ GERARD este mai frumos, mai durabil și mai silențios decât acoperișurile metalice vopsite.

✓ Cu GERARD obții una dintre cele mai moderne și mai eficiente soluții de acoperiș care să merite toți banii.

 

Găsește cel mai apropiat montator GERARD: 
https://www.acoperisurigerard.ro/ro/gaseste-un-montator-profesionist