4 criterii în alegerea culorii perfecte pentru acoperiş

Instalarea unui acoperiș nou pe casa ta este cu siguranță un moment privit cu entuziasm. Și chiar dacă scopul principal este protecția căminului tău, un acoperiș nou poate schimba cu totul aspectul casei tale, în special un acoperiș GERARD. Sunt câteva aspecte pe care să le iei în calcul atunci când alegi culoarea și stilul care să se potrivească perfect casei tale.

4 criterii în alegerea culorii perfecte pentru acoperiş

1. Culorile trebuie să urmeze stilul arhitectural

În cazul în care casa ta este construită pentru a reflecta un anumit stil arhitectural, atunci alegerea culorii tradiționale asociată cu acel stil va fi varianta optimă și îi va conferi un aspect uniform și consistent. Dacă dorești să obții un look contemporan pentru casa ta, va trebui să mergi pe altă culoare decât cea pe care ai alege-o pentru o casă tradițională sau mediteraneeană. Poți să îmbunătățești sau să strici aspectul unei case în funcție de culoarea aleasă. Care culori sunt cele mai bune pentru case moderne? Antracit, negru și gri închis sunt culorile care se potrivesc bine cu casele cu arhitectură modernă — ținând cont, desigur, și de culorile pereților, ale geamurilor și ale ușilor. Iar acoperișurile roșii fac casă bună cu stilurile tradițional și mediteraneean. Asigură-te că nu încalci aceste reguli, că altfel riști să te trezești cu o casă care nu are un aspect armonios.

2. Culorile trebuie să fie de durată

Toate produsele noi arată minunat. OK, aproape toate. Dar noi putem spune cu certitudine că țiglele noi, indiferent de producător, arată minunat, în culori atrăgătoare. Însă trecem cu vederea ceva: cât timp va rezista acea culoare frumoasă pe acoperiș? Trebuie să te interesezi de garanția produsului și de durata de viață a culorii. Există soluții de acoperiș care nu pot face față verilor fierbinți și iernilor geroase. După doar 10-15 ani frumusețea lor începe să pălească și acoperișul are nevoie de înlocuire. Cu GERARD cumperi frumusețe de durată. Granulele de piatră naturală sunt selectate în așa fel încât să fie rezistente la apă,` la razele UV și la ploile acide. Chiar și după zeci de ani, țiglele GERARD arată ca noi!

3. Autorizaţia autorităţilor locale

Din păcate, alegerea unui acoperiș nu ține tot timpul de noi. Asigură-te că ești informat în privința autorizațiilor de construcție și alege o culoare care să fie în concordanță cu legislațiaa locală. În felul acesta, poți preveni amenzi și consecințe nedorite. Ca măsură de precauție, asigură-te că alegerea ta este comunicată arhitectului și autorităților locale.

4. Eficienţă energetică

Pe fondul schimbărilor climatice, acest factor joacă un rol din ce în ce mai important și este de multe ori ignorat în favoarea aspectului. Va trebui să iei în considerare asta, în special dacă planifici să transformi podul în mansardă locuită. Culorile mai deschise vor reflecta căldura, făcând mansarda un loc propice pentru locuit. Culorile închise absorb căldura, crescând temperatura mansardei pe durata verilor caniculare. Temperatura în cazul șindrilei neagre a fost cu 10 grade mai mare decât în cazul celei albe, dar există o diferență mică în cazul celor gri și maro.