Acoperişul care rezistă chiar şi la furtunile cu grindină

Atunci când furtunile, umiditatea sporită și grindina devin din ce în ce mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, necesitatea de a proiecta un acoperiș pe măsură pentru a rezista unor astfel de condiții a devenit din ce în ce mai acută. Rezistența acoperișurilor GERARD a fost dovedită în întreaga lume.

 

8iunie 2018, Črnomelj, Slovenia.

Locuitorii acestui orășel de lângă granița cu Croația nu și-au imaginat că fenomenele meteorologice extreme își vor pune amprenta asupra vieții lor așa cum nu se mai întâmplase până acum. Prezența norilor întunecați anunța dezlănțuirea unui dezastru natural de proporții biblice, care implica daune pe măsură.

Grindina a atins dimensiuni nemaivăzute, de 10 cm diametru. Furtuna a lovit clădirile, provocând pagube considerabile în 1700 de locuințe și clădiri nerezidențiale, dintre care multe au fost distruse.

 

Priveliștea de pe un acoperiș GERARD, după furtuna cu grindină din Črnomelj

Acoperişul care rezistă chiar şi la furtunile cu grindină

 

După cum se poate observa în imaginea de mai sus, deși majoritatea acoperișurilor au suferit daune, acoperișul GERARD a rămas intact. Orice proprietar își dorește să evite un asemenea dezastru și să se asigure că acoperișul său este rezistent la grindină.

 

Care acoperiș este cel mai rezistent la grindină?

În primul rând, materialul este cheia. Țiglele fabricate din ceramică și argilă nu rezistă în fața unei furtuni cu grindină de mari dimensiuni, acestea putând fi distruse. În schimb, duritatea oțelului nu va ceda în fața acestui inamic natural. Acoperișurile GERARD dispun de o suprafață dură, acoperită cu piatră naturală granulată, care va rezista și care va domina această bătălie cu ușurință.

Acoperişul care rezistă chiar şi la furtunile cu grindină

Imagine: Anja Klemenčič, Slovenia, idokep.hu

 

În plus, furtunile cu grindină vin însoțite de rafale puternice de vânt, care pot smulge țiglele obișnuite. Acest lucru implică anumite costuri de întreținere, iar ploaia sau grindina pot pătrunde prin acoperiș, provocând daune în interiorul casei. Pentru a combate acest lucru într-o manieră eficientă, efectuarea unei instalări speciale este necesară. Acest tip de instalare face parte din pachetul standard pentru acoperișuri GERARD și nu va permite țiglelor să se slăbească și să își schimbe poziția atât de ușor. Tehnica unică de fixare în 8 puncte a acoperișurilor GERARD a fost creată special pentru a preveni acest lucru. Fiecare țiglă este fixată de șipcile acoperișului în 8 puncte diferite cu ajutorul cuielor și șuruburilor, ceea ce garantează că acoperișul va fi de neclintit în fața intemperiilor.

 

Ilustrarea tehnicilor de instalare GERARD și a altor soluții pentru acoperișuri

Acoperişul care rezistă chiar şi la furtunile cu grindină

 

Conform testelor noastre și a experiențelor posesorilor de acoperișuri GERARD din întreaga lume, soluția noastră poate proteja casele chiar și împotriva unui uragan cu rafale de până la 160 km/h, păstrând locuințele în siguranță și ferite de umiditate.

Furtunile cu grindină reprezintă inamicul majorității acoperișurilor, însă nu și pentru acoperișul GERARD.