Care sunt beneficiile unui acoperiş sustenabil?

Este de la sine înțeles că sustenabilitatea este unul dintre aspectele cheie ale industriei construcțiilor în prezent. Mediul înconjurător are foarte mare nevoie de sustenabilitate, resursele noastre nu pot rezista fără ea și din ce în ce mai mulți clienți o consideră o necesitate, devenind astfel o componentă obligatorie pentru toți producătorii.

Sistemele de acoperiș GERARD nu sunt o excepție. Cum contribuim la această provocare globală și, mai important pentru tine, de ce este benefică pentru clienți?

Cea mai importantă competiție din lume pentru design sustenabil” Fundația HOLCIM pentru design sustenabil a anunțat câștigătorul premiului Global Silver în 2015, o bibliotecă comunitară din Sri Lanka, care a fost construită cu materiale reciclabile, inclusiv un acoperiș din metal ușor.

Care sunt beneficiile unui acoperiş sustenabil?

Biblioteca premiată din Sri Lanka, cu acoperiș din metal ușor. Sursa

 

Sustenabilitatea este în ADN-ul nostru

Să fim sinceri, este vorba de materia noastră primă: oțelul. Oțelul este din ce în ce mai mult recunoscut ca fiind un material dorit de către campionii sustenabilității atunci când vine vorba de construcția acoperișurilor.

Enumerăm 3 beneficii care fac ca produsele pentru acoperișuri din oțel să fie preferate pentru inițiativele ecologice și populare în rândul clienților din întreaga lume preocupați de mediu.

 

1.) Reciclabilitate infinită

Când ne gândim la sustenabilitate, este foarte probabil ca primul cuvânt care vine în minte să fie reciclabilitate. Reciclarea reprezintă tot ce este bun, ceea ce este apetisant pentru toți ecologiștii. Să numim doar câteva lucruri: utilizarea inteligentă a resurselor limitate și scăparea de munții de gunoaie care ne distrug iubita planetă.

Nu este de mirare că reciclarea este unul dintre obiectivele principale ale tuturor eforturilor de a face viața pe pământ sustenabilă. În acest sens, industria construcțiilor are partea sa de responsabilitate.

 „Deșeurile de materiale pentru acoperișuri reprezintă peste 40 de milioane de tone, adică 5% din toate deșeurile solide generate anual în Statele Unite. Îmbunătățirea utilizării și reutilizarea materialelor pentru acoperișuri oferă una dintre cele mai bune oportunități de reducere a deșeurilor din depozitele de deșeuri din întreaga lume." (architectmagazine.com)

Care sunt beneficiile unui acoperiş sustenabil?

Sursa: Unsplash

 

Este în interesul nostru global să trecem la produse pentru acoperișuri metalice 100% reciclabile cu scopul de a fi buni administratori ai pământului, protejându-l pentru generația următoare, pentru copiii și nepoții noștri.

Poate că este o gândire prea amplă pentru majoritatea dintre noi, dar dacă nu începem cu toții să gândim astfel, s-ar putea să rămână doar o viziune frumoasă care nu va deveni niciodată realitate. Conform Bulletin of Atomic Scientists, ne aflăm deja în ultimele 90 de secunde sau, în denumirea mai populară, „Doomsday Clock” (Ceasul Apocalipsei).

 

2.) Greutate redusă

Spre deosebire de materialele tradiționale încă populare pentru acoperișuri, cum ar fi argila sau betonul, oțelul reprezintă doar 1/7 din greutatea acestora. Acest lucru constituie o reducere semnificativă a greutății de care construcții precum locuința ta pot beneficia. Le permite arhitecților să realizeze o planificare mai „simplă” a materialelor, reducând în același timp costurile care țin de construcție.

Cu toate acestea, nu numai construcțiile noi beneficiază de o greutate redusă. Refacerea acoperișurilor, care cucerește Europa în 2023 din cauza crizei energetice, a inflației ridicate și a războiului din Ucraina, are un potențial masiv cu această soluție pentru acoperișuri.

Țiglele ușoare, acoperite cu piatră, precum cele de la GERARD, pot fi instalate direct pe acoperișurile vechi, deja existente, doar prin aplicarea de noi grinzi. Nici nu e nevoie să spunem cât de mult material este economisit în acest proces, cum de altfel și bani.

Care sunt beneficiile unui acoperiş sustenabil?

Refacerea acoperișului cu GERARD Heritage, cu grinzi noi pe acoperișul existent.

 

3.) Durabilitate

Ai fost vreodată supărat de faptul că ai cumpărat un produs nou și l-ai aruncat la gunoi după numai câțiva ani? Pentru că garanția avea o durată de doar un an, iar cei de la reparații au refuzat să îl repare pentru că producătorul nu le-a furnizat piese de schimb?

Durata scurtă de viață a produselor provoacă tot mai multe probleme între producători și clienți. Atât de mult încât, în 2021, în Regatul Unit a intrat în vigoare o lege privind „dreptul la reparații", pentru a stimula durabilitatea produselor, satisfacția clienților și sustenabilitatea.

Prelungirea duratei de viață a produselor și a clădirilor este esențială pentru durabilitate. Plăcile de oțel puternice și rezistente la coroziune se pot dovedi extrem de durabile. De ce?

Miezul puternic din oțel poate rezista la furtunile cu grindină, iar tehnica unică de instalare orizontală în 8 puncte (aplicată de GERARD) s-a dovedit a fi rezistentă la uragane de mai multe ori în întreaga lume.

Sustenabilitatea oferită de GERARD este bună pentru tine și pentru mediu.

E o decizie în avantajul tuturor.