Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar? Mai mult de atât - sfaturi de la specialişti pentru a le prelungi combustia

Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar? Mai mult de atât - sfaturi de la specialişti pentru a le prelungi combustia

 

Iată tot ce trebuie să știi despre durata combustiei cărbunilor pentru grătar

Sunt complet subiectiv atunci când vine vorba de grătare. Grătarele pe gaz sunt minunate, dar, în cele din urmă, nimic nu se compară cu un grătar cu cărbuni dacă vrei să obții o aromă delicioasă și afumată. 

 

Cu toate acestea, poate fi dificil de lucrat cu cărbunii, iar dacă nu ți-e clar ce faci, există riscul să nu gătești corect mâncarea. Acest lucru poate avea un impact asupra aromei și poate fi chiar neigienic. 

Din fericire, am testat zeci de grătare dintre cele mai bune, așa că am multă experiență când vine vorba de cărbunii pentru grătar. De asemenea, am discutat cu experți în grătare despre cea mai bună modalitate de a obține cele mai bune rezultate de la cărbuni.

 

1.) Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar?

 

Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar? Mai mult de atât - sfaturi de la specialişti pentru a le prelungi combustia

 

Combustia cărbunilor pentru grătar se consumă în 1-2 ore. Cu toate acestea, mai importantă decât durata combustiei este fereastra pe care o ai la dispoziție pentru gătitul diferitelor tipuri de alimente. Ai la dispoziție aproximativ două ore să te bucuri de gustări și doar 30 de minute pentru a găti fripturile și puiul. Poți frige burgeri și pui la grătar timp de aproximativ o oră pe un grătar. 

Lindsey Chastain, care se ocupă de gospodărie, mi-a spus că „În medie, un lot standard de cărbuni poate arde între 1 și 2 ore, oferind suficientă căldură pentru a găti majoritatea meselor”.

După 1-2 ore, ai nevoie de mai mulți cărbuni pentru a termina de gătit. O pungă de cărbuni se consumă în aproximativ două ore, așa că ar fi bine să ai provizii pentru câte ore crezi că vei avea nevoie.

 

2.) Cum pot spori combustia cărbunilor?

 

Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar? Mai mult de atât - sfaturi de la specialişti pentru a le prelungi combustia

 

După ce ai aprins cărbunii, asigură-te că ai închis capacul grătarului, dar ai deschis gurile de aerisire. Știm cu toții că focul are nevoie de aer pentru a arde, dar prea mult aer înseamnă că focul va arde prea repede, iar grătarul se va stinge înainte de a se aprinde cu adevărat. În plus, vântul reprezintă un obstacol în aprinderea unui grătar. Deși e posibil ca o zi cu vânt să ajute focul - cu cât mai mult aer, cu atât mai bine - este posibil ca acesta să stingă flăcările.

De asemenea, poți pune și niște lemne pentru afumat la grătar. Afumarea poate crește calitatea alimentelor tale, infuzând tot felul de mâncăruri cu arome pământii pe care nu le poți obține în alt fel. Mai presus de toate, poate înlocui o parte din cărbuni, adăugând atât combustibil, cât și aromă, făcând economii pe termen lung la cărbuni. 

Lindsey Chastain mi-a dat un sfat grozav. „Dacă vrei ca cărbunii să dureze cât mai mult, există câteva tehnici pe care le poți încerca”, spune ea. „O metodă este de a crea foc în două zone, împingând cărbunii aprinși pe o parte a grătarului și lăsând cealaltă parte goală. Acest lucru îți permite să gătești mâncarea la foc indirect, ceea ce poate ajuta la conservarea cărbunilor. Un alt sfat este să ții capacul grătarului închis cât mai mult posibil, deoarece acest lucru ajută la menținerea căldurii și împiedică cărbunii să se ardă prea repede”.

 

3.) Ce ar trebui să fac în cazul în care cărbunii se răcesc prea repede?

 

Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar? Mai mult de atât - sfaturi de la specialişti pentru a le prelungi combustia

 

Răcirea prematură a cărbunilor e un semn că folosești cărbuni cu lichid de aprindere sau cărbuni cu aprindere rapidă. Sfatul meu principal e să nu mai folosești acești combustibili. Poți evita problema înainte ca ea să aibă loc dacă le elimini din procesul de prăjire. Ei sunt foarte utili pentru a porni un grătar, dar, totuși, fac o treabă prea bună, deoarece ard prea repede. Dacă folosești prea mult brichete sau cărbuni cu ardere rapidă, vei aveai poarte doar de 20 de minute pentru gătit. 

Totuși, acest lucru nu este de ajutor atunci când grătarul este în toi. Dacă cărbunii se răcesc prea repede atunci când ești în toi cu grătarul, închide capacul și orificiile de aerisire. Acest lucru va reduce fluxul de aer și va încetini timpul de ardere. Grătarul nu se va încinge mai tare, dar va încetini răcirea. 

Dacă cărbunii se răcesc, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să mai adaugi. Ar fi ideal să folosești bucăți mai mici, deoarece acestea sunt mai ușor de turnat prin grătar peste cărbunii aprinși. În caz de nevoie, poți folosi și așchii de lemn sau peleți de lemn. Ard mult mai repede decât cărbunii, așa că trebuie să tot adaugi, pentru a menține focul aprins. 

 

4.) Ar trebui să folosesc cărbuni sau brichete?

 

Cât durează combustia cărbunilor pentru grătar? Mai mult de atât - sfaturi de la specialişti pentru a le prelungi combustia

 

Depinde de ceea ce gătești. Cărbunii ard mai repede și mai tare, așa că sunt mai eficienți pentru a frige carnea, respectiv friptura. Brichetele ard mai lent și mai mult timp, așa că sunt mai bune pentru gătitul mai lent, respectiv pieptul sau carnea de porc.

 

 

 

Sursa articolului
https://www.homesandgardens.com