CE ANUME FACE CA UN ACOPERIŞ SĂ FIE REZISTENT LA FURTUNI?

CE ANUME FACE CA UN ACOPERIŞ SĂ FIE REZISTENT LA FURTUNI?

 

Imagini șocante ne-au reamintit de recentele știri referitoare la condițiile meteorologice extreme generate de schimbările climatice, care ar putea să se manifeste oriunde în prezent. Tornada cehă a lovit orașul Hrusky cu o forță extremă la data de 24 iunie 2021, distrugând astfel mii de case și transformând jumătate din oraș într-un „decor” de filme apocaliptice. Cu câteva zile mai devreme, o vijelie devastatoare din Belgia a avariat aproape 100 de clădiri, 10 din ele nemaifiind locuibile.

Iată ce întrebare au proprietarii de case:

 

CE TIP DE ACOPERIȘ PROTEJEAZĂ CEL MAI BINE ÎMPOTRIVA UNEI VIJELII?

Țiglele tradiționale, așa cum sunt cele ceramice sau din beton, au la bază fixarea verticală și greutatea țiglei, aceasta putând fi ridicată cu ușurință de un vânt suficient de puternic. Acoperișul GERARD din metal solid, rezistent la coroziune oferă căminului tău o protecție inegalabilă prin tehnologia sa unică de fixare.

 

Prin tehnica specială GERARD de fixare în plan orizontal, fiecare element al acoperișului este prins în 8 puncte.

CE ANUME FACE CA UN ACOPERIŞ SĂ FIE REZISTENT LA FURTUNI?

 

Acestea sunt fixate de șipcile acoperișului cu șuruburi sau cuie, care practic elimină efectul vântului de forfecare. În cadrul testului nostru realizat în condiții de uragan, am simulat un vânt de 160 km/h cu ajutorul unor turbine de aeronavă pe un acoperiș GERARD construit special în acest scop. Elementele acoperișului au rămas intacte. Apoi s-a adăugat apa la experiment, însă aceasta nu a reușit să pătrundă sub acoperiș nici în aceste condiții de vânt puternic, lăsând totul uscat după efectuarea testului. Din experiența noastră, datorită tehnicii de fixare în 8 puncte, acoperișurile GERARD au contribuit deja la protejarea caselor afectate de furtuni din întreaga lume împotriva unor vânturi mult mai puternice.

 

REZISTENȚA LA VÂNT A DIFERITELOR TIPURI DE ACOPERIȘURI

Tornadele și cicloanele au demonstrat importanța beneficiilor oferite de sistemul GERARD de fixare în plan orizontal, cu membrane de oțel intercalate. Vânturile puternice care bat deasupra unui acoperiș determină o diferență de presiune a aerului între interiorul și exteriorul acoperișului. Cu cât e mai puternic vântul, cu atât este mai mare diferența de presiune, iar aceasta are drept rezultat „forța ascensională a vântului” perpendiculară pe acoperiș. „Forța ascensională a vântului” este principala cauză a defecțiunilor la acoperișurile cu fixare în plan vertical, la care elementul de fixare este pur și simplu smuls. Cu metoda de fixare în plan orizontal, folosită la acoperișurile GERARD, elementele de fixare trebuie să fie retezate pentru ca acoperișul să cedeze, un eveniment improbabil, având în vedere că sunt cel puțin opt elemente care mențin fixată fiecare țiglă. Tehnica de montare permanentă folosită la acoperișurile GERARD asigură și faptul că țiglele nu pot fi ridicate cu ușurință pentru a avea acces la spațiul acoperișului unei case sau al unei clădiri.

Vrei și tu să dormi mai liniștit în propria casă, după ce urmărești știrile furtunoase? Alege acoperișul GERARD, rezistent la furtună!