Cele mai bune dispozitive solare pentru apă destinate creării unui spaţiu exterior relaxant

Investiția într-o instalație solară pentru apă este o modalitate eco de a-ți înfrumuseța grădina înainte de primăvară. O fântână drăguță care face bule într-un colț lângă locul de luat masa în aer liber te va ajuta să creezi un spațiu de relaxare în care îți veți putea savura liniștit cafeaua de dimineață și, în același timp, va atrage toate privirile. Sunetul liniștitor al apei care curge este și el un plus încântător.

Adăugarea unui joc de apă în grădina ta este, în egală măsură, o veste bună pentru animalele sălbatice locale. O sursă de apă poate ajuta la atragerea păsărilor, oferindu-le un loc perfect pentru a bea și a se scălda într-o zi călduroasă.

Instalațiile solare de apă nu utilizează electricitate, deoarece funcționează exclusiv pe baza energiei solare, ceea ce le face mai ecologice decât opțiunile alimentate de la rețeaua electrică. De asemenea, nu îți vor crește facturile la utilități la sfârșitul lunii - un lucru care este întotdeauna apreciat.

Deci, cum funcționează instalațiile solare de apă?

Instalațiile de apă solare se alimentează de la lumina soarelui prin intermediul unor panouri solare fixate direct pe fântână sau conectate cu ajutorul unui cablu. Panourile solare independente îți permit să amplasezi fântâna oriunde dorești, atâta timp cât e plasată în lumina directă a soarelui. Modelele cu panouri fixe trebuie ținute într-un loc bine luminat pentru a le menține încărcate eficient.

Funcționează instalațiile solare de apă (chiar) și noaptea?

Realitatea e ca asta depinde de designul fântânii. Unele sunt prevăzute cu acumulatori, ceea ce ajută apa să curgă indiferent dacă soarele strălucește sau nu. Cele fără acumulatori vor putea funcționa doar când este lumină.

Alege cea mai bună instalație solară de apă pentru tine

Indiferent de proiectul grădinii tale, există o mulțime de sisteme solare de apă minunate din care poți alege. Pentru spațiile mari, o sculptură extravagantă pe mai multe niveluri va aduce o notă regală zonei de terasă. Pentru o grădină mai mică, există o variate de opțiuni mai mici care pot fi amplasate printre plantele de pe stâncile ornamentale. Altfel, poți opta pentru o structură elegantă montată pe perete pentru a utiliza spațiul disponibil în mod eficient și a lăsa mai mult loc pentru setul tău de bistro.

Am selectat un număr de instalații solare de apă contemporane dar și clasice, gândite pentru a crea o zonă exterioară liniștită, în așteptarea zilelor călduroase ale verii acestui an.

Hai să ne uităm la câteva modele...

Acesta este un design elegant pentru o fântână cu apă, care va adăuga curbe şi stil grădinii tale. Există, de asemenea, o mică lumină la bază pentru a ajuta la

 

Acesta este un design elegant pentru o fântână cu apă, care va adăuga curbe și stil grădinii tale. Există, de asemenea, o mică lumină la bază pentru a ajuta la iluminarea jocului de apă.

Creează o pădure de basm în grădina ta cu această instalaţie eterică de apă. Pentru o notă de magie suplimentară, adaugă în jurul ei aceste ciuperci luminoase

 

Creează o pădure de basm în grădina ta cu această instalație eterică de apă. Pentru o notă de magie suplimentară, adaugă în jurul ei aceste ciuperci luminoase fermecătoare.

Creează un decor de inspiraţie mediteraneeană cu această cascadă ornamentală, care va arăta minunat printre ghivecele mari de teracotă

 

Creează un decor de inspirație mediteraneeană cu această cascadă ornamentală, care va arăta minunat printre ghivecele mari de teracotă.

Un punct de atracţie fabulos pentru grădina ta, această fântână va impresiona cu siguranţă toţi invitaţii la petrecere.

 

Un punct de atracție fabulos pentru grădina ta, această fântână va impresiona cu siguranță toți invitații la petrecere. Trei bănci înconjoară fântâna interioară, oferind un loc umbrit pentru a sta și a te întâlni cu prietenii sau pentru a savura o ceașcă de ceai de dimineață. Fabricată din lemn gros de pin rezistent la intemperii, e gândită să reziste elementelor meteo pe tot parcursul anului.

Această fântână cu aspect de piatră, pe mai multe niveluri, este o piesă de rezistenţă.

 

Această fântână cu aspect de piatră, pe mai multe niveluri, este o piesă de rezistență. Ea e și un loc plăcut pentru păsări, astfel încât să poți contribui la protejarea faunei sălbatice locale.

Această instalaţie de apă cu aspect de ardezie în cascadă are o sursă de energie solară ce poate fi conectată la nevoie, dotată cu baterii de rezervă.

 

Această instalație de apă cu aspect de ardezie în cascadă are o sursă de energie solară ce poate fi conectată la nevoie, dotată cu baterii de rezervă, astfel încât să o poți folosi și în zilele înnorate. Acesta este un alt model cu lumină LED care se aprinde pe timp de noapte.

Una dintre variantele mai mici din lista noastră, această fântână sferică este ideală pentru balcoane şi terase.

 

Una dintre variantele mai mici din lista noastră, această fântână sferică este ideală pentru balcoane și terase. Designul reflectorizant va ajuta la propagarea luminii în colțurile întunecate, creând iluzia unui spațiu mai mare.

Acest Buddha din bronz, de o frumuseţe aparte, va fi un ornament minunat în grădina ta

 

Acest Buddha din bronz, de o frumusețe aparte, va fi un ornament minunat în grădina ta. Globul luminos din centrul său va crea o strălucire minunată și va ilumina apa care curge.

Făcută manual din bambus şi coajă de nucă de cocos, această fântână arteziană japoneză frumos lucrată este perfectă pentru o grădină orientală.

 

Făcută manual din bambus și coajă de nucă de cocos, această fântână arteziană japoneză frumos lucrată este perfectă pentru o grădină orientală. Este chiar prima pe lista noastră.

Această fermecătoare instalaţie de apă cu două vrăbiuţe va arăta minunat într-un colţ liniştit de terasă sau între ghivecele de plante.


Această fermecătoare instalație de apă cu două vrăbiuțe va arăta minunat într-un colț liniștit de terasă sau între ghivecele de plante.

 

Sursa:
www.countryliving.com