Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

Astăzi, din cauza crizei energetice majore prin care trecem, cererea pentru panouri solare a crescut vizibil faţă de anii trecuţi, când principalul “motor” de vânzări era tranziţia către energie regenerabilă.
Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

Panouri solare pe un acoperiș GERARD Shake

 

Astăzi, din cauza crizei energetice majore prin care trecem, cererea pentru panouri solare a crescut vizibil față de anii trecuți, când  principalul “motor de vânzări era tranziția către energie regenerabilă.

Pe scurt, ce merită să știți despre tehnologia solară?

Tehnologia fotovoltaică ("TF") este o metodă de conversie a energiei solare în energie electrică, ce folosește dispozitive semiconductoare cunoscute sub numele de celule solare. TF permite furnizarea de energie electrică dintr-o sursă curată - soarele. Modulele sau panourile solare sunt alcătuite din mai multe celule solare, care pot fi apoi combinate în sisteme fotovoltaice. Un sistem fotovoltaic poate fi conectat la rețea în sisteme cu o putere de vârf variind de la câteva sute de wați până la zeci de megawați sau chiar mai mult. De asemenea, acesta poate fi o soluție în cazul celor care au nevoie de energie electrică, dar care nu au acces la rețea.

Atunci când se instalează un sistem TF sau un sistem de panouri solare pentru a furniza energie electrică unei clădiri și energia electrică generată depășește necesarul clădirii, sistemul transferă diferența generată în rețeaua publică.

Care sunt avantajele?

  • Mai puține pierderi de distribuție, deoarece sistemul este instalat la punctul de utilizare;
  • Nu este nevoie de teren suplimentar pentru instalarea sistemului fotovoltaic;
  • Costurile de montare a sistemelor pot fi reduse dacă sistemul este montat pe o structură existentă;
  • În comparație cu un sistem off-grid, costurile sunt mai mici, deoarece nu este necesară stocarea energiei, ceea ce îmbunătățește, de asemenea, eficiența sistemului.

De ce ar trebui să ne gândim serios la această formă de aprovizionare cu energie?

Fluctuațiile enorme ale prețurilor cauzate de cantitățile mici de petrol și gaze naturale produse în ultimele luni au evidențiat puternica noastră dependență de aceste resurse, aducând un argument suplimentar pentru introducerea mai rapidă a unor opțiuni de energie regenerabilă.

Energia fotovoltaică este o opțiune tehnologică esențială și un pas important în drumul nostru spre un viitor energetic decarbonizat. În plus, energia fotovoltaică și alte energii regenerabile sunt singurele care oferă chiar și într-un interval mediu de timp o reducere a prețurilor și nu o creștere a acestora.

De ce un acoperiș GERARD cu panouri solare poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le-ați luat vreodată?

 

Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

Panouri solare pe un acoperiș GERARD Alpine

 

Care sunt avantajele importante ale acoperișurilor GERARD atunci când se ia în considerare instalarea unui sistem solar fotovoltaic? Acoperișurile GERARD sunt:

  1. Durabile

Un acoperiș metalic GERARD poate rezista cu zeci de ani mai mult decât multe alte mărci de acoperișuri, datorită miezului puternic de oțel, rezistent la coroziune și datorită sistemului de instalare rezistent la furtună.

  1. Sustenabile

Acoperișul metalic este o soluție de acoperiș care poate fi reciclată și reutilizată.

  1. Eficiente din punct de vedere energetic

Combinația dintre un acoperiș metalic izolat și panourile solare reduce și mai mult consumul de energie, rezultând în cele din urmă o eficiență energetică ridicată cu economii de costuri.

  1. Economice

Mulți proprietari de clădiri își înlocuiesc acum acoperișurile vechi cu acoperișuri metalice, în special datorită raportului calitate-preț. Mai mulți factori contribuie la faptul că acoperișurile tradiționale sunt mai scumpe sau mai puțin durabile în comparație cu acoperișurile metalice solide, care pot dura mai multe decenii, și pot rezista la furtuni puternice.

  1. Ușor de instalat

Panourile solare sunt ușor de instalat pe acoperișurile metalice, iar gama GERARD oferă un sistem de suport compatibil cu standardele industriei. Veți afla mai multe detalii despre acest subiect în următorul nostru articol de blog; acum vă invităm să descoperiți accesoriile utilizate pentru instalarea panourilor solare pe acoperișurile GERARD.

 

Asigurați-vă că suporturile solare trec prin structura acoperișului.

 

Vedeți mai jos soluția de la GERARD:

Suport panou solar GERARD 2G:

Suportul de panou solar GERARD 2G este ideal pentru a instala sistemul solar în siguranță, fără a da găuri.

Fără scurgeri, instalare rapidă.

 

Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

 

 

Avantajele suportului de panou solar GERARD 2G

- Încape sub panoul de țiglă, evitând găurirea învelitorii acoperișului. Astfel, este asigurată etanșeitatea la apă, iar garanția inițială de 50 de ani a acoperișului nu este compromisă.

- Fabricat exclusiv din aluminiu de înaltă calitate. Prin urmare, nu există nicio posibilitate de coroziune galvanică a țiglelor.

- Ușor de instalat.

- Flexibilitate mare: placă de bază cu 3 setări de înălțime reglabile (40/47/54 mm) pentru utilizarea cu diferite înălțimi ale șarpantei/tecilor.

- Compatibil cu toate profilele din gama GERARD.

 

Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard
Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

Exploatarea la maximum a panourilor solare pe un acoperiș GERARD Alpine

 

Suporturile de panouri solare pot fi instalate odată cu țiglele sau ulterior.

Alegerea corectă a elementelor standard pentru introducerea liniilor electrice este, de asemenea, vitală pentru a vă menține casa uscată.

Montarea sistemelor solare pe acoperișuri implică un risc semnificativ de scurgeri.

Țiglele GERARD Tube au fost concepute pentru a proteja locuințele tocmai de acest tip de scurgeri.

Disponibil ca:

Element de trecere tub panou solar - cu manșon de cauciuc pentru a opri apa:

 

Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

Element de trecere tuburi panou solar - cu manșon de cauciuc pentru a opri apa:

Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard
Cum să învingi criza energetică înstalând panouri solare pe acoperişurile Gerard

 

După cum puteți vedea, vestea bună este că sistemele de acoperișuri GERARD, din oțel acoperit cu piatră, fac ca procesul de instalare să fie rapid și fără probleme. Elementele de trecere ale tuburilor pentru panouri solare de la GERARD sunt dezvoltate special pentru introducerea țevilor sau a cablurilor electrice în siguranță prin suprafața acoperișului.

Urmăriți această serie de articole, pentru că vom CONTINUA SUBIECTUL în următoarea noastră postare pe blog!

 

URMĂTORUL ARTICOL:

Cum se instalează suporturile de panouri solare și elementele de trecere a tuburilor pe acoperișurile GERARD

La revedere până data viitoare!