Idei pentru a-ţi petrece vacanţa de vară acasă

Vacanțele sunt menite pentru a explora lumea din jurul tău, pentru a experimenta lucruri noi și pentru a crea amintiri de neuitat.  Poți face toate aceste lucruri stând (în mare parte) acasă vara asta. E posibil să descoperi cât de mult te poți distra în confortul propriei tale case!

Idei pentru a-ţi petrece vacanţa de vară acasă

 

EXPLOREAZĂ MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

1.) Plimbă-te, fă jogging sau ieși cu bicicleta. Vara e momentul ideal pentru a petrece timp în aer liber. Te poți bucura de natură (bonus, poți să faci și cardio în același timp) în timp ce te plimbi prin cartier sau dai o tură de alergat în jurul blocului. Dacă ai o bicicletă și cască, poți ieși să te plimbi și să explorezi zilnic.

- Asigură-te că nu e prea cald afară! În general, nu e deloc indicat să ieși când temperatura este peste 40°C.

- Caută online o provocare de 30 de zile de alergat sau de plimbat, care să fie și kid-friendly. Astfel, vei avea pentru ce să depui eforturi în fiecare zi!

Idei pentru a-ţi petrece vacanţa de vară acasă

 

2.) Construiește un teren de disc golf în curtea ta! Nu ai cum să ajungi pe terenul de golf vara asta? Nicio problemă! Joacă-te disc golf mai bine! Construiește un teren în jurul casei sau în cartier și atribuie un par fiecărei găuri! O să petreci ore întregi cu prietenii concurând pentru cel mai bun scor.

-  În timpul liber, desenează o hartă a terenului și fă fișe de punctaj!

 

3.) Joacă-te! Înainte de apariția televizoarelor, calculatoarelor și a tabletelor, copiii își petreceau zilele de vară jucându-se în aer liber. Data viitoare când te întâlnești cu prietenii, poate e o idee să vă jucați:

- Rechinii și peștișorii
- Wiffle ball
- Patru pătrat
- Prinde steagul!
- De-a v-ați ascunselea

 

4.) Campează în propria curte. Cine are nevoie de camping atunci când există curtea? Petrece o noapte sau un weekend cu cortul în curtea ta. După ce ai instalat cortul, pune de un foc de tabără (sau de un grătar), prăjește bezele și uită-te la stele.

- Copiii trebuie să le ceară părinților voie și să ajute.

 

5.) Mută antrenamentele în casă pentru a combate căldura! Câteodată e pur și simplu prea cald pentru a petrece ziua afară. În astfel de momente, fă-ți antrenamentele în casă. Te poți uita la un video cu exerciții (încearcă să găsești unul dintre multele antrenamente gratuite online).

Idei pentru a-ţi petrece vacanţa de vară acasă

 

- E și un mod ideal pentru a încerca exerciții noi!

 

DĂ FRÂU LIBER IMAGINAȚIEI ȘI CREATIVITĂȚII

1.) Surprinde cele mai plăcute momente ale verii! Petrece-ți vara surprinzând momente și împărtășind amintiri. Deși poți face asta făcând poze sau filmând momente memorabile din vacanța ta, poți lua în considerare și alte metode de documentare. Pune jos telefonul, ia un bloc de desen și schițează lumea din jurul tău. La finalul verii, le poți arăta prietenilor și familiei ce ai făcut.

- Creează un documentar din filmările și pozele făcute!
- Fă un album!
- Transformă-ți casa într-o galerie de artă!

Idei pentru a-ţi petrece vacanţa de vară acasă

 

2.) Scrie! În timpul verii, scrierea nu se limitează la un eseu de cinci aliniate. Ai toată libertatea să experimentezi cu diferite stiluri de scris, cum ar fi povestirile interconectate sau poezia. Alte genuri includ cărți pentru copii, piese de teatru sau non-ficțiune creativă.

- Un alt mod excelent pentru a te familiariza cu diferitele forme de scris și exprimare este să citești ce au scris alții. Aruncă un ochi pe volumele de poezii, benzile desenate și eseurile scurte din biblioteca apropiată.

 

3.) Creează! Petrece vacanța făcând ceva - orice! Posibilitățile sunt nelimitate.

- Inventează-ți propria lume fantastică!
- Construiește o masă sau un raft!
- Ocupă-te cu designul vestimentar sau cu amenajarea casei!
- Creează un costum de cosplay!
- Inventează un nou joc de societate!

 

PLANIFICĂ EVENIMENTE

1.) Organizează un festival de film acasă! Festivalurile de film sunt adesea elaborate în jurul unei teme sau al unui serial. De exemplu, te poți uita la toate filmele „Rocky”, poți urmări o selecție de filme cu Marilyn Monroe sau te poți uita la toate scurt-metrajele animate nominalizate la Oscar anul trecut. De îndată ce ai stabilit o temă, alege filmele, creează un program și invită-ți prietenii!

- Nu uita să cumperi popcorn!

 

2.) Găzduiește „jocurile olimpice” în curtea ta! De-a lungul verii, te poți antrena alături de prietenii tăi și poți concura la propriile tale jocuri olimpice. Poți adapta probele tradiționale la spațiul la care ai acces, la echipamentul pe care îl ai și la numărul de persoane care participă.

- Te poți folosi de parcul din cartier pe post de arenă de gimnastică.
- Înlocuiește golful normal cu disc golf!
- În loc de un meci de baschet, poți face o competiție de aruncare liberă.
- În loc de un maraton de alergat, te poți înscriere la un 5K din zona ta sau la un fun run.
- Plănuiește un turneu de volei 3 la 3.

 

3.) Începe un club de carte! Adesea e o provocare ca în timpul anului școlar să citești doar de dragul plăcerii; pe durata verii, ai destul timp la dispoziție ca să iei la mână paginile unor cărți fantastice. Fă o listă cu titluri care trebuie citite împreună cu prietenii sau frații tăi. După ce termini o carte de pe listă, adunați-vă și vorbiți despre ce ați citit!

Idei pentru a-ţi petrece vacanţa de vară acasă

 

ÎNVAȚĂ NOI ABILITĂȚI

1.) Învață o limbă străină nouă sau un limbaj de programare! Urmează să ai cursuri de o nouă limbă străină la anul? Ai vrut mereu să știi spaniolă, franceză sau mandarină? Ai o curiozitate când vine vorba de limbajele de programare? Dacă da, vara e momentul perfect să înveți ceva nou. Sunt diferite moduri pentru a-ți îndruma și structura studiile:

- Descarcă o aplicație sau un program pe calculator!
- Cumpără un caiet de exerciții!
- Urmărește un tutorial întreg (de mare ajutor pentru programare)!
- Angajează un meditator!

 

2.) Devino as la un nou hobby sau o nouă îndeletnicire! Petrece vara implicându-te într-un nou hobby! Potențialele hobbyuri includ:

- Croșetatul, cusutul sau tricotatul
- Repararea unei mașini sau a unei biciclete vechi
- Gătitul sau coptul
- Nail art
- Grădinăritul
- Dresarea câinelui
- Cântatul la pian