La ce ar trebui să fiu atent în timpul iernii

Poate nu e chiar primul lucru care îți vine în minte când te gândești la iarnă, dar merită să-ți verifici acoperișul și în această perioadă. Este și mai ușor să găsești un specialist, pentru că sunt mai mulți disponibili față de alte sezoane când sunt ocupați cu construcția sau renovarea de acoperișuri. Putem preveni costuri mai mari cu reparația dacă observăm la timp eventualele deteriorări. Mai ales în cazul în care cumperi o casă, este esențial să verifici acoperișul în timpul sezonului rece, atunci când lucrurile se înrăutățesc din cauza gheții și a zăpezii.

 

1. Verifică dacă există orice fel de scurgere sub acoperiș

Casa poate fi acoperită de zăpadă, astfel că o inspecție la exterior s-ar putea să nu dea rezultate, dar trebuie să verifici la interior. Uită-te în pod după locuri ude, după pete galbene sau maro pe acoperiș! Dacă acestea există, motivul poate fi o fisură în acoperiș. Acoperișurile GERARD oferă protecție excelentă împotriva scurgerilor datorită sistemului de țigle de metal întrepătrunse, rezistente la coroziune, și datorită membranei de dedesubt. Un acoperiș GERARD montat corect, de către profesioniști specializați, face ca scurgerile să fie aproape imposibile. Atenția la detalii în realizarea fiecărei țigle GERARD asigură acest aspect, dar și alte caracteristici, cum ar fi marginile întoarse în sus, care previn scurgerea apei provenite din zăpadă sau alunecările de zăpadă sub acoperiș. Este un aspect esențial, din moment ce marginile acoperișului sunt cel mai important element în ce privește impermeabilitatea.

 

2. Gheața și zăpada nu sunt doar distractive, ci pot fi periculoase

Dacă un acoperiș este construit corect, chiar și o cantitate neobișnuită de zăpadă poate fi susținută fără grijă. Totuși, pentru a proteja oamenii și bunurile aflate în jurul casei, trebuie montate opritori de zăpadă, astfel încât aceasta să nu alunece de pe acoperiș. Cu țiglele GERARD nu este nevoie de opritori de zăpadă, întrucât suprafața poroasă a pietrei cu care sunt acoperite țiglele de metal pot ține zăpada în loc până când aceasta se topește.

La ce ar trebui să fiu atent în timpul iernii

 

Un acoperiș GERARD sigur, cu zăpadă, dar fără opritori de zăpadă

 

Țurțurii se formează atunci când aerul cald de la interior topește zăpada de pe acoperiș. În cazul în care descoperi țurțuri în timpul verificării acoperișului pe timp de iarnă, înseamnă că trebuie realizată o izolare adecvată a casei, pentru a preveni formarea țurțurilor și a evita condensul. Dincolo de pericolul pentru oameni și bunuri, țurțurii pot deteriora și sistemele de scurgere, atunci când se acumulează prea multă zăpadă în ele.

 

3. Chiar și o spărtură mică poate crește riscul privind scurgerile de apă

Trebuie să verifici acoperișul țiglă cu țiglă și să vezi dacă nu cumva există mici spărturi sau dacă vreuna dintre țigle a fost deplasată din loc. Un panou poate fi ușor desprins sau sistemele de scurgere trebuie golite pentru a preveni încărcarea suplimentară pe timp de iarnă.

Cu acoperișul GERARD este mai puțin probabil să ai de-a face cu situațiile descrise mai sus. Acoperișul din oțel nu se va crăpa la fel ca cel din beton sau ceramică. Cu sistemul de prindere în 8 puncte,în condițiile în care fiecare țiglă GERARD este bătută în cuie de scândurile de lemn, este imposibil ca o țiglă să fie deplasată de la locul ei. Acoperișul GERARD poate face față chiar și unui uragan cu o viteză a vântului de 160 km/h. Putem îndrăzni să spunem chiar și că nu va mai fi nevoie să verifici starea acoperișului în timpul iernii.