Protecţie împotriva alunecărilor de zăpadă

Iarna nu înseamnă doar un Crăciun alb, atunci când suntem norocoși și avem zăpadă, și distracție pe pârtiile de ski. Poate însemna și pericol, datorită acumulării de zăpadă și gheață pe acoperișuri, care pot aluneca ușor. Este responsabilitatea și interesul proprietarului să ia măsuri de precauție. Ce poți face ca să minimizezi riscurile prezentate de alunecările de zăpadă?

Protecţie împotriva alunecărilor de zăpadă

 

Mai ales în zonele de munte, este crucial să poți administra cu ușurință cantitățile masive de zăpadă de pe acoperiș. Mulți proprietari nu știu că depinde în mare pare de tipul de acoperiș. De aceea, ar trebui să fim conștienți încă de la bun început, odată cu alegerea sistemului de acoperiș, că putem îmbunătăți protecția pe acoperișul nostru prin simpla alegere a materialelor potrivite.

 

Materialele pentru acoperiș și zăpadă

Proprietarii acoperișurilor din ceramică și beton, de pe care masele înghețate de precipitații pot aluneca foarte ușor, se confruntă cu mari provocări în ce privește siguranța. Este un pericol real în jurul clădirii, din cauza expunerii la alunecările de zăpadă, atât pentru oameni cât și pentru mașini, ornamente de grădină și alte obiecte aflate în proprietate. De aceea, proprietarii trebuie să cumpere opritoare de zăpadă pentru a preveni deplasarea acesteia. Dar opritoarele costă mai mult și – este o chestiune de gust personal, desigur – nu arată bine pe acoperiș în restul anului.

 

Există o soluție alternativă

Acoperișurile de metal sunt nu doar de tipul celor acoperite cu pulbere, ci este o cerere în continuă creștere privind revoluționara acoperire cu piatră pe țiglele metalice reszistente la coroziune. Un aliaj unic de aluminium și zinc previne ruginirea, iar granulele de piatră într-o arie largă de culori asigură un aspect superb. Datorită acoperirii cu piatră, unii oameni nici nu pot face diferența între acest tip de acoperiș și unul din argilă! Dar aceste țigle din metal, precum este și GERARD, nu au doar aspectul ca singură calitate. Ele sunt și atât de puternice încât gheața și grindina nu le pot sparge sau deteriora. Mai mult decât atât, au și un beneficiu neașteptat, care crește siguranța acoperișului pe timp de iarnă:

Suprafața aspră a pietrei poate opri alunecările de zăpadă.

Granulele foarte mici de piatră asigură o barieră naturală și țin zăpada de pe acoperiș pe loc, până ce aceasta se topește. Cu un acoperiș GERARD pe casa ta, nu ai de ce să te îngrijorezi în privința alunecărilor de zăpadă și nici nu e nevoie să montezi semne cu ”ATENȚIE, CADE ZĂPADĂ” în jurul casei. În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, nu e nevoie să cheltui mai mult cu apărătoarele de zăpadă. Și te poți bucura de aspectul acoperișului tău în tot restul anului fără acele opritori... nu chiar frumoase.