Refă-ţi acoperişul pas cu pas

Refacerea acoperișului poate deveni o necesitate. Clădirile nu mai îndeplinesc cerințele de siguranță necesare atunci când acoperișul este deteriorat, iar nevoia de a investi în casa ta devine una inevitabilă. Așadar, ne-am gândit să împărtășim expertiza noastră cu tine și am dat startul unei serii de articole cu sfaturi și îndrumări privind fiecare aspect al renovării acoperișului. Primul articol analizează imaginea de ansamblu.

Refă-ţi acoperişul pas cu pas

Una dintre condițiile principale pentru a avea o locuință sigură pentru tine și familia ta fiind etanșeitatea acoperișului.

 

Care este procesul de înlocuire a unui acoperiș vechi?

Urmărește sfaturile noastre de mai jos - și restul seriei de articole - pentru a afla tot ce trebuie să știi pentru a gestiona proiectul de refacere a acoperișului dintr-o perspectivă profesionistă.

Nu știi de unde să începi? Ia legătura cu un profesionist.

 

1. Nu sta pe gânduri!

Deși tentația de a face acest lucru chiar tu sau împreună cu soțul/soția ta pentru a face economii este mare („Soțul meu este oricum extrem de priceput"), un expert în acoperișuri aduce un aport major în ceea ce privește economia de timp și bani. Un început bun conduce la rezultate de succes. Nevoia recurentă de reparații este frustrantă.

Suntem siguri că acest aspect nu ți-e străin, însă întrebările continuă să apară: „Oare unde aș putea găsi un montator de încredere?". Tocmai de aceea am pregătit pentru tine 2 instrumente utile:

  • O hartă a partenerilor
  • O listă a partenerilor

Le poți consulta pe ambele pe site-ul GERARD. Acești montatori nu sunt angajați de GERARD , însă sunt profesioniști independenți instruiți de noi și sunt specializați în instalarea acoperișurilor GERARD cu greutate redusă și rezistente la furtuni.

 

2. Montatorul va evalua: starea acoperișului și costul refacerii acestuia

Expertul va analiza în detaliu starea acoperișului și poate observa și alte aspecte sau oportunități de îmbunătățire, oferindu-ți toate detaliile necesare. În urma analizei, expertul poate constata că structura acoperișului tău este într-o stare bună și propice pentru montarea unor țigle calitative și cu greutate redusă direct pe acoperișul vechi, prin adăugarea de noi stinghii. Deja ai început să economisești! Opinia profesionistă te poate scuti de investiția în țiglele nepotrivite (grele, tradiționale, din lut sau beton) și îți oferă cele mai bune opțiuni.

Un alt avantaj este că expertul poate estima costul lucrărilor și poate pregăti un deviz detaliat al refacerii acoperișului.

 

3. Sincronizarea este esențială

În contextul economic actual, numărul de proiecte de construcții noi a scăzut considerabil - așadar, disponibilitatea montatorilor este imediată. Nu trebuie să-ți mai faci griji că vei sta un an pe lista de așteptare!

Prin urmare, stabilirea datei corecte de începere a proiectului este mult mai ușoară. Bineînțeles, experții iau în considerare și condițiile climatice, pentru a evita anotimpurile ploioase. Întrucât nimic nu este previzibil, posibilitatea nevoii de flexibilitate în ceea ce privește momentul exact al începerii proiectului de refacere a acoperișului nu este eliminată total din ecuație. Dacă ești de acord cu oferta de preț furnizată, se va percepe un avans de 50% din valoarea totală. În cazul în care optezi pentru refacerea acoperișului cu țiglele ușoare și mai voluminoase de la GERARD, durata lucrării este de o săptămână.

 

4. Etapele specifice ale proiectului de refacere a acoperișului

Așadar, suntem alături de tine de-a lungul întregului proces de refacere a acoperișului.

  • Primul pas pe care îl vor face montatorii este pregătirea casei pentru a asigura un trafic sigur, necesar lucrului la înălțime, prin montarea unei schele.
  • Dacă este necesar ,materialul actual al acoperișului va fi îndepărtat, însă, dacă norocul este de partea ta, acest pas nu va mai fi necesar, întrucât noul acoperiș GERARD poate fi montat direct pe structura celui vechi. Expertul tău în acoperișuri de la GERARD îți va oferi consilierea necesară în această privință.
  • Va evalua sub-structura acoperișului, va pregăti suprafața acestuia pentru viitoarele lucrări și va instala noi stinghii pentru acoperiș, în funcție de opțiunea aleasă.
  • În final, vei avea un acoperiș nou-nouț cu cele mai calitative țigle de pe piață. Fericirea ta este pioritară pentru noi! Mai apoi, se vor instala toate accesoriile compatibile , cum ar fi muchii, coame, șorțuri etc.
  • „After-party”: după finalizarea lucrărilor, montatorii se asigură că locuința ta este într-o stare curată și ordonată și realizează o inspecție finală a acoperișului
  • Ziua plății: La achitarea sumei de plată rămase poți opta online pentru garanția GERARD împotriva intemperiilor care are o durată de 50 de ani.

 Simplu și ușor!

 

 

Jože Trpin
Coordonator tehnic, Europa
Sisteme de acoperiș GERARD