Secretele specialiştilor: sunt saltelele tari într-adevăr mai bune pentru durerile de spate?

Dacă ai dureri de spate, iată tot ce trebuie să știi despre cât de potrivită ar fi o saltea tare pentru tine.

Secretele specialiştilor: sunt saltelele tari într-adevăr mai bune pentru durerile de spate?

 

Dacă te confrunți cu dureri de spate, problema poate fi salteaua ta. Cel mai probabil coloana ta vertebrală nu are susținere, deoarece poziția în care dormi, greutatea ta și tipul saltelei pot afecta alinierea coloanei vertebrale. Dacă patul tău nu este potrivit nevoilor tale, e timpul să regândești modul în care îți poți ameliora durerile de spate.

Dar, contrar convingerilor larg răspândite, o saltea tare nu este întotdeauna și una adecvată - în funcție de stilul tău de dormit, o saltea tare poate distribui uniform greutatea ta sau poate pune prea multă presiune pe șolduri, pe umeri și pe zona gâtului, cauzând disconfort și durere.

Pentru a confirma dacă o suprafață tare de dormit este mai benefică pentru spatele tău, am discutat cu un specialist în saltele. De asemenea, i-am cerut sfaturi cu privire la cea mai bună saltea pentru durerile de spate, ca tu să ai din nou un somn confortabil.

 

Sunt saltelele tari într-adevăr mai bune pentru spate?

Pentru a ști dacă o saltea tare este bună pentru tine și pentru spatele tău, trebuie să îți cunoști stilul de dormit. Alocă-ți un moment pentru a-ți evalua stilul de dormit: dacă dormi pe burtă (cu fața în jos), pe spate, pe o parte sau în mai multe poziții combinate.

Secretele specialiştilor: sunt saltelele tari într-adevăr mai bune pentru durerile de spate?

 

Secretele specialiștilor: „Stilul tău de dormit este cel care determină cât de bune sunt saltelele tari pentru patul tău. Pentru a te asigura că te trezești fără dureri, totul depinde de cât de bine este susținută coloana vertebrală - iar acest lucru diferă dacă dormi pe o parte, pe burtă sau pe spate”.

Specialiști și consultanții în domeniul somnului explică: „Saltele tari nu oferă neapărat cea mai multă susținere, ci sunt mult mai potrivite pentru cei care dorm pe burtă, întrucât corpul trebuie să fie cât mai apropiat de pat. Existența unui spațiu minim între tine și saltea asigură o susținere adecvată a corpului”.

„Dacă dormi pe burtă, saltelele tari sunt mai bune pentru spatele tău. Cu toate acestea, cei care dorm pe o parte ar trebui să opteze pentru o saltea cu o textură medie-moale, iar cei care dorm pe spate au nevoie de mai multă amortizare și ar trebui să aleagă o saltea moale”.

 

Ce tip de saltea este mai bună pentru durerea ta de spate?

Saltelele din spumă cu memorie și cele din latex sunt, de fapt, cele mai bune pentru durerile de spate. Ambele se adaptează corpului tău, oferind amortizare pentru articulații și susținând coloana vertebrală pentru a asigura o poziție bună a genunchilor, a umerilor și a gâtului.

Secretele specialiştilor: sunt saltelele tari într-adevăr mai bune pentru durerile de spate?

 

Secretele specialiștilor: „Spuma cu memorie distribuie greutatea uniform și elimină punctele de presiune pentru a ajuta la ameliorarea durerii. Aceasta este deseori recomandată de chiropracticieni, datorită susținerii superioare și confortului pe care le oferă.”

 

Două dintre cele mai frecvente întrebări despre saltelele tari:

 

1.) Este salteaua tare recomandată de medici?

Dacă ai dureri de spate, este recomandat să consulți mai întâi un medic. Cumpărarea unei saltele noi sau adăugarea unui topper poate ajuta în cazul durerilor articulare și ale corpului, dar nu constituie o soluție medicală. Este indicat să discuți cu medicul tău pentru a evita perpetuarea oricărui disconfort.

Dacă salteaua ta este veche și lăsată, un medic ortoped ți-ar putea recomanda să cumperi un pat care este confortabil pentru tine. Este important să înlocuiești salteaua, deoarece, cu timpul, poate deveni mai moale și nu va oferi la fel de multă susținere. Trebuie să te informezi înainte să cumperi un pat nou sau alte articole care să te ajute să combați durerea. Ceea ce funcționează în cazul tău în ceea ce privește problemele cu somnul poate să nu funcționeze și pentru alții.

 

2.) Cum îmi pot da seama dacă salteaua mea este prea tare?

O saltea care nu are nivelul corect de fermitate poate provoca durere sau disconfort, întrerupându-ți somnul. Există câteva semne la care trebuie să fii atent pentru a-ți da seama dacă salteaua ta este prea tare:

- Te trezești noaptea?

- Te zvârcolești și te răsucești?

- Te trezești cu dureri?

- Te chinui să adormi din cauza senzațiilor de durere?

 

Dacă da, ar trebui să evaluezi salteaua pe care dormi.

Indiferent de stilul de dormit, salteaua ar trebui să îți „îmbrățișeze” șoldurile, genunchii și umerii (cel puțin), contribuind astfel la susținere și amortizare. În caz contrar, este posibil ca salteaua ta să fie prea tare.

Patul tău ar trebui să fie potrivit pentru tine. Întrucât dormi în el în fiecare noapte, este important ca acesta să fie potrivit nevoilor tale de somn.

Dacă ai experimentat de curând somnul pe o saltea mai moale și ai simțit un nivel mai mare de confort, atunci e timpul să faci o schimbare: ai nevoie de o suprafață de dormit mai moale.

Secretele specialiştilor: sunt saltelele tari într-adevăr mai bune pentru durerile de spate?

 

ÎN CONCLUZIE:

Fie că te confrunți cu dureri de spate de ceva timp sau ai început să simți disconfort de curând, nu e nevoie să îți cumperi un pat nou-nouț - mai ales dacă al tău este în stare bună sau nou. Adăugarea unui topper de saltea este o modalitate rapidă și accesibilă prin care poți modifica fermitatea patului tău. Așadar, dacă salteaua ta este veche, moale și lăsată, cel mai probabil aceasta este cauza durerilor și e timpul să investești într-una nouă, adecvată nevoilor tale.

 

 

Sursa articolului:

www.homesandgardens.com