STUDIU DE CAZ: ACOPERIŞ METALIC ACOPERIT CU PIATRĂ NATURALĂ VERSUS ACOPERIŞ CU ŢIGLE DIN BETON

STUDIU DE CAZ: ACOPERIŞ METALIC ACOPERIT CU PIATRĂ NATURALĂ VERSUS ACOPERIŞ CU ŢIGLE DIN BETON

 

Pentru majoritatea proprietarilor, locația casei este un criteriu foarte important. Acesta este și cazul unei familii cu doi copii din Debrecen, Ungaria, care și-a dorit să își construiască căminul într-una dintre cele mai în vogă suburbii ale orașului. Întrucât procesul de construcție a unei case este unul destul de amplu, provocări pot apărea la tot pasul, provocări care impun luarea unor decizii dificile.

Criteriile de rapiditate și precizie au fost esențiale în alegerea antreprenorului general, iar firma Kohlberger Bau Ltd., specializată în construcția de case prefabricate cu acoperișuri din lemn cu plăci prinse în cuie, s-a dovedit a fi potrivită pentru aceste cerințe. După cum era de așteptat, totul a progresat rapid și precis pe șantierul de construcții până la un anumit punct: o nouă soluție pentru acoperiș era necesară.

 

ALEGEREA UNUI ACOPERIȘ METALIC ÎN DETRIMENTUL ȚIGLELOR CERAMICE

 

Necesitatea găsirii unei soluții noi pentru acoperiș a apărut din cauza unei reproiectări forțate, care a determinat modificarea unghiului acoperișului. Așadar, soluția care implica instalarea unor țigle ceramice nu mai era una potrivită, astfel că a fost necesară găsirea unei alternative. În cazul acoperișurilor cu o înclinație joasă, gama de producători este una semnificativ de redusă și, deși există câteva companii care își pot personaliza produsele, era nevoie de o nouă structură a acoperișului. Dar o nouă structură ar fi crescut costurile și ar fi generat o întârziere a construcției, ceea ce proprietarii doreau să evite. Proprietarii trebuiau să ia o decizie bună și rapidă.

Antreprenorul a propus rapid soluția ideală. Acesta și-a amintit de o soluție specială pentru acoperișuri cu care nu mai lucrase până atunci, dar pe care a dorit întotdeauna să o încerce datorită avantajelor sale unice: țiglele de oțel cu înveliș de piatră naturală de la GERARD.

Aceste țigle metalice rezistente la coroziune nu numai că sunt incredibil de ușoare față de alternativele din beton (diferența de greutate poate fi de până la șapte ori pe metru pătrat), dar permit și un design mult mai flexibil, deoarece unele dintre profilele GERARD pot fi instalate chiar și pe acoperișuri de 12 grade.

 

STUDIU DE CAZ: ACOPERIŞ METALIC ACOPERIT CU PIATRĂ NATURALĂ VERSUS ACOPERIŞ CU ŢIGLE DIN BETON

GERARD Diamant, în varianta de culoare Charcoal. Înclinație minimă: 14˚.

 

A fost o surpriză plăcută faptul că GERARD, spre deosebire de alți producători, a livrat surprinzător de rapid cantitatea necesară de țigle Diamant în culoarea Charcoal, atent selectată de către clienți.

 

CUM A DECURS INSTALAREA SOLUȚIEI GERARD?

 

Deși a fost prima oară când echipa de montatori a instalat un acoperiș GERARD, aceasta a dobândit rapid cunoștințele tehnice necesare și a acționat cu ușurință. Procesul de instalare a fost destul de logic, panourile erau ușor de manipulat datorită greutății mici și se potriveau perfect pe structura acoperișului din lemn cu plăci prinse în cuie. Aceștia au apreciat calitatea excelentă și măsurătorile precise. Chiar și tehnica unică de instalare rezistentă la intemperii GERARD a fost facilă, fixarea orizontală în 8 puncte asigurând protecție chiar și împotriva vânturilorputernice.

Acoperișurile din oțel acoperit cu piatră naturală de la GERARD și structurile din lemn ale acoperișurilor cu plăci prinse în cuie se potrivesc perfect: ambele sunt ușoare ca o pană și permit montarea precisă, rapidă și, nu în ultimul rând, mai puțin obositoare.

 

ȘTIM CUM SE COMPORTĂ BETONUL, DAR CÂT DE REZISTENT ESTE UN ACOPERIȘ METALIC?

 

Una dintre primele temeri legate de acoperișurile metalice este coroziunea, iar a doua - ca în cazul tuturor materialelor pentru acoperișuri - este protecția și durabilitatea în condiții meteorologice extreme.

Acoperișul GERARD este realizat din aliaj metalic rezistent la coroziune, ceea ce permite producătorului să ofere o garanție de 50 de ani la intemperii pentru toate acoperișurile.

Protecția excepțională împotriva fenomenelor meteo extreme este asigurată de corpul din oțel rezistent, de stratul de acoperire cu piatră naturală și de tehnica unică de fixare împotriva intemperiilor menționată mai sus. Nici ploaia puternică, nici vântul cu forța unui uragan, nici grindina masivă nu creează probleme acestui acoperiș foarte rezistent, dar ușor ca o pană.

STUDIU DE CAZ: ACOPERIŞ METALIC ACOPERIT CU PIATRĂ NATURALĂ VERSUS ACOPERIŞ CU ŢIGLE DIN BETON

Acoperișul GERARD 100% reciclabil, combinat cu un panou solar, oferă o alternativă cu adevărat ecologică și durabilă la multe alte materiale tradiționale pentru acoperișuri.

 

CUM ARATĂ ACOPERIȘUL COMPLET?

 

Antreprenorii au fost mândri, iar proprietarii au fost încântați de rezultatul final. Datorită învelișului din piatră naturală și a formei profilate moderne, vecinii nu realizau că acoperișul nu era cu țigle ceramice. Dacă ar fi știut că o soluție de acoperiș mult mai specială decât tradiționala ceramică fusese instalată tocmai pe strada lor!