UN ACOPERIŞ MAI IEFTIN TE VA COSTA DUBLU

Pe toți ne tentează prețurile mici. Putem economisi bani de aici, pe care să-i cheltuim pentru altceva. Uneori câștigăm, dar alteori putem greși gândind în acest fel.

UN ACOPERIŞ MAI IEFTIN TE VA COSTA DUBLU

 

ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ACOPERIȘUL, PUTEM PIERDE ENORM CU UN ACOPERIȘ IEFTIN

Se poate să nu fie la fel de evident ca în cazul unei jucării ieftine, care se strică în mâinile copilului nostru, sau ca în cazul unei mașini vechi și uzate, care se strică după câteva luni. Un acoperiș ieftin poate ține 10 ani sau puțin mai mult. Dar atunci când începe să-și piardă frumusețea, dar mai ales atunci când începe să-și piardă calitățile și când nu îți mai protejează casa împotriva infiltrațiilor de apă sau în cazul unor fenomene meteo extreme, costurile pot fi enorme. O planificare financiară corectă, pe termen lung, te va ajuta să cheltui înțelept și să nu plătești mai mult, mai târziu.

 

ACOPERIȘURILE IEFTINE ȘI FRAGILE ȘI RISCURILE LOR

 

  • Acoperișuri ieftine și de calitate slabă

Nu ne înțelege greșit! Există țigle de bitum de bună calitate, cu o lungă durată de viață. Totuși, multe acoperișuri din asfalt, ieftine sau de slabă calitate, pot ceda mai repede decât crezi. Chiar și razele UV le pot deteriora, iar o instalare greșită sau condiții meteo extreme te pot obliga să renovezi acoperișul mai devreme de 10 ani. N-ai vrea să dai banii pe un acoperiș nou după doar 10 ani, nu-i așa?

Acoperișurile metalice în panouri mari pot fi bune și ele, dar produsele de calitate slabă te pot costa mai mult. Panourile fixate în plan vertical pot fi desprinse de vânturile puternice. Aplicarea învelitorii metalice direct pe astereală va face ca acoperișul să cedeze mai repede. Dilatarea sau contractarea țiglelor metalice în panouri mari, poate fi așa de mare, încât sistemele de prindere să fie slăbite, provocând infiltrări de apă.

Ai grijă și informează-te corect înainte de a cumpăra produse de slabă calitate!

 

  • Acoperișuri fragile

Acoperișurile din ceramică sau beton pot fi foarte frumoase, dar îți protejează casa împotriva condițiilor climatice extreme? Vânturile puternice le pot desprinde, iar grindina de dimensiuni mari le poate sparge. Costurile cu repararea pot fi foarte însemnate, iar uneori ești nevoit să înlocuiești tot acoperișul. Un exemplu este ce s-a întâmplat în Slovenia în 2018

 

Acoperișurile din plăci de fibrociment sunt predispuse la spargere și nu sunt aproape deloc rezistente la grindină. Expunerea pe termen lung la vânturi puternice le poate dezintegra, permițând apei să intre prin acoperiș.

Ai grijă și informează-te corect înainte să cumperi un acoperiș fragil!

 

SOLUȚII DE ACOPERIȘ REZISTENT ȘI DURABIL

 

  • Materialul contează 

Materialele fragile s-ar putea să nu facă față cerințelor actuale, dar există soluții de acoperiș rezistent, precum acoperișurile din oțel rezistente la coroziune. Acestea sunt protejate împotriva ruginii de straturi de aluminum-zinc și sunt protejate împotriva deteriorărilor fizice datorită acoperirii cu piatră, care le face să fie nu numai extraordinar de durabile, dar și foarte frumoase. Aceste tipuri de acoperiș, precum acoperișurile GERARD, îți pot proteja casa timp de jumătate de secol, chiar și împotriva uraganelor sau a grindinei de mari dimensiuni. Nu e de mirare că acoperișurile GERARD au o garanție de 50 de ani.

 

  • Instalarea contează 

Metodele de prindere pe verticală – de exemplu în cazul țiglelor din ceramică sau beton – pot fi dificile și cer mai mult timp și permit vântului să desprindă țiglele, din cauza dezechilibrului provocat de presiunea puternică. În schimb, metodele unice de prindere pe orizontală – folosite la acoperișurile GERARD – fac ca acoperișurile să fie incredibil de puternice și rezistente la vânt. Mai mult decât atât, fiecare țiglă GERARD este fixată prin 8 cuie de structura acoperișului, pentru o rezistență crescută chiar și împotriva uraganelor cu vânturi de până la 200 km/h

 

Sperăm că vă putem ajuta să planificați cu chibzuință achiziționarea unui acoperiș, pe termen lung.

 

Pe data viitoare!