Cum voi alege culoarea potrivită pentru locuinţa mea?

Acoperișul reprezintă o parte considerabilă a locuinței, astfel că alegerea culorii potrivite poate să fie o decizie importantă pentru proprietar. Ar fi foarte bine săputeți folosi un configurator de acoperiș online (RoofConfigurator) prin care să puteți vizualiza propriul acoperiș. Ce norocoși sunteți că noi avem unul! Vă rugăm faceți click pe GERARD’s Roof Configurator.

Și dacă v-ar plăcea să luați în considerare aceste subiect importat în amănunt, v-am pregătit unele idei ale experților care vă vor ajuta să alegeți culoarea acoperișului.

  • Culori acoperiș

Experimentați culori contrastante sau selectațidiferențe mai subtile când alegeți culoarea acoperișului dvs. Singurul lucru pe care trebuie să îl evitați este să alegeți o potrivire exactă. Diferența de culoare este ceea ce face ca schema de culori exterioare să se potrivească. Dacă rezugrăviți și locuința, luați în considerare să alegeți mai întâi culoarea acoperișului, deoarece există mai multe opțiuni de culori pentru zugrăveală. Trebuie să țineți cont de faptul că un acoperiș asigură aproape 30% din efectul general vizual al locuinței dvs., astfel că este important să alegeți culoarea potrivită! Puneți mostrele de culoare pentru acoperiș lângă pereții dvs. zugrăviți pentru a alege nuanța potrivită. 

Detalii

Veți fi uimit ce diferență facdetalii precum jgheaburile, paziile, șorțurile de streașină și burlanele. Cei mai mulți consultanți în culoare sunt de acord că asortarea culorii jgheaburilor cu cea a acoperișului este cea mai bună abordare, deoarece, cu câteva excepții, jgheaburile și burlanele nu sunt elemente stilistice ale locuinței și cu cât sunt observate mai puțin, cu atât este mai bine. 

  • Căldura și lumina soarelui pe acoperișul dvs.

Acoperișul dvs. va absorbi căldura de la soare și o va transfera în locuința dvs. Culorile mai deschise reflectă mai bine lumina soarelui decât culorile închise, astfel că, dacă alegeți câteva nuanțe mai deschise ca opțiune pentru culorile acoperișului dvs., veți menține o temperatură mai redusă în locuință. Totuși, nu trebuie să exagerați și să alegeți un acoperiș alb. Nu uitați și de izolație, deoarece aceasta este cea mai bună protecție împotriva căldurii și a frigului.

  • Alte sfaturi când alegeți culoarea

Profilul și înclinația acoperișului, precum și așezarea locuinței dvs., au un rol important în aspectul general al locuinței dvs.

Odată ce ați ales culoarea acoperișului, o modalitate de a vă asigura că se potrivește cu restul casei este să introduceți aceeași culoare în cantități mai mici pe suprafața proprietății, în până la trei locații diferite (de ex. pe cutia de scrisori, în magazia din grădină și pe ușa garajului sau pe gardul din față). Plasând culoarea și în alte zone, în special în fața locuinței, veți conferi casei dumneavoastră un echilibru.

Nu vă bazați doar pe culorile din broșură, este greu să potriviți culoarea tipărită cu o vopsea adevărată, solicitați mostre de culori.